Doi frați din Botoșani au ajuns la spital, după ce au căzut în oala cu ciorbă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doi frați din Botoșani au ajuns la spital, după ce au căzut în oala cu ciorbă
Doi frați din Botoșani au ajuns la spital, după ce au căzut în oala cu ciorbă
Doi frați, de 2 și 3 ani, au ajuns la spital după ce au căzut în oara cu ciorbă clocotită.

Doi frați din Botoșani, de doi și trei ani, au ajuns la spital cu arsuri după ce au căzut în oala cu ciorbă clocotită. Nenorocirea s-a produs în localitatea Lozna, iar mama copiilor a fost cea care a sunat de urgență la 112 pentru a cere ajutor medical. Se pare că aceasta se afla în curte în momentul în care s-a produs incidentul.

În ce stare se află copii

O ambulanță i-a preluat pe cei doi copii și i-a dus la Spitalul din Dorohoi. Copilul de doi ani a rămas acolo, dar cel de trei ani a fost transferat la Iași.

”Am fost solicitați pentru un copil de trei ani cu arsură, gradul 1, 2, 3, aproximativ 30% suprafață corporală arsă, stabil din punct de vedere hemodinamic. A fost adus în Serviciul UPU Pediatrie pentru tratament de specialitate și urmarea protocolului corespunzător acestuia”, a precizat Ramona Guraliuc, medic primar SMURD.

Ce trebuie să faci dacă de opărești cu apă clocotită

Dacă te-ai opărit cu apă clocotită, este important să acționezi rapid pentru a minimiza rănile și disconfortul. Iată câteva pași pe care îi poți urma:

1. Răcește zona afectată: Pune zona opărită sub apă rece (nu înghețată) pentru a reduce temperatura pielii și pentru a opri răspândirea arsurii. Poți folosi, de asemenea, comprese reci sau gheață împachetată într-un prosop subțire.

2. Scoate hainele: Dacă hainele sunt umede de apă clocotită, îndepărtează-le cât mai repede posibil. Hainele umede pot reține căldura și agrava arsurile.

3. Aplică un pansament steril: După ce ai răcit zona afectată, aplică un pansament steril sau un tifon curat peste aceasta. Nu folosi bumbac, deoarece poate lăsa fibre pe piele și să agraveze rănile.

4. Consultă un medic: Dacă arsurile sunt mari, severe sau afectează anumite zone sensibile (cum ar fi fața, mâinile, picioarele, zona genitală), solicită imediat îngrijiri medicale. La fel, dacă ai fost opărit pe o suprafață mare a corpului sau dacă ai simptome severe, sună imediat la serviciile de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel