Radu Țincu AVERTIZEAZĂ: Situația confirmă o creștere a numărului de cazuri cu 30%. Efectele nu vor fi vizibile imediat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Radu Țincu a comentat bilanțul cazurilor de noi infectări cu COVID-19. Cauza creșterii numărului de cazuri ar fi măsurile de relaxare, susține el.

”5-6% dintre cei infectați cu COVID-19 vor dezvolta forme severe care necesită măsuri de terapie intensivă. Chiar dacă exista speranța că acea cifră record este doar un accident și nu se va repeta, vedem că astăzi din păcate situația confirmă o creștere a numărului de cazuri cu aproximativ 30%.  Este o creștere substanțială. Sigur, încă nu pune în dificultate sistemul de sănătate, însă dacă vom menține ritmul acesta, vom ajunge să suprasolicităm secțiile ATI. Efectele nu vor fi vizibile imediat. Pacienții diagnosticați ieri și azi nu vor intra la ATI mâine, va exista o perioadă de întârziere a manifestărilor, undeva 7-10 zile. Atunci vom vedea care va fi impactul.

Măsurile de relaxare duc la creșterea numărului de infectări pentru că vorbim de un virus care se transmite în comunitate. Pe de altă parte, dacă nu vom respecta aceste măsuri sanitare, riscul va crește. Da, este foarte probabil să asistăm în continuare la o creștere a numărului de cazuri mai ales cu deschiderea anului școlar. Chiar dacă cei mici nu fac forme severe ale bolii, ei participă activ la transmiterea virusului în comunitatea sau familia lor.", a declarat Radu Țincu în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel