Radu Țincu, AVERTISMENT: Nici aceste consulturi nu le vom putea oferi. Trebuie să înțelegem
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Radu Țincu a explicat de ce medicii nu mai pot interna toți pacienții depistat cu COVID-19 în spitale, fiind necesară intervenția medicilor de familie.

"Este evident faptul că pacienții asimptomatici ar fi trebuit să fie evaluați. Această politică și această decizie este generată de evoluția pandemiei. În momentul în care avem 4900 de cazuri într-o zi, gândiți-vă că acești pacienți dacă ar fi fost să rămână în spital, cum era la începutul pandemiei când erau doar câteva sute de cazuri pe zi, din punct de vedere practic este imposibil.

Nu se va mai putea aplica această practică de a interna pacienții, chiar dacă s-a spus că pacientul asimptomatic ar trebui să se prezinte la un consult, și abia apoi să stea acasă. Dacă vom continua creșterea în acest ritm, nici aceste consulturi nu le vom putea efectua. Trebuie să înțelegem că la un moment dat pandemia poate depăși capacitatea sistemului sanitar. Acest lucru este un adevăr. Ca să oprim pandemia vor trebui măsuri ferme și promte la timp. Cu cât vom întârzia să instituim măsurile sanitare în populație, cu atât pandemia va pune în dificultate sistemul de sanitar.", a explicat Radu Țincu în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel