Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, face un fake news privind voturile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Radu Mihaiu
Radu Mihaiu
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a spus că i s-a respins politic cererea de renumărare a voturilor. 

Problema este că Radu Mihaiu face un fake news. Nu i-a fost respinsă cererea de renumărare a voturilor. Pur și simplu, numărătoarea nu s-a încheiat. Legal vorbind, nu poate începe renumărarea dacă nu s-a terminat numărarea voturilor. În acest moment, avem doar rezultate parțiale, nu finale, deci este imposibil să vorbim despre o renumărare.

VEZI ȘI: Poziția PSD despre alegerile din Sectorul 1 și Sectorul 2:

Reprezentanţii Partidului Social Democrat consideră că USR „a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor" atunci când reprezentanţii lor au confirmat prin semnătură corectitudinea datelor consemnate în procesele verbale.

„USR a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor când reprezentanţii lor au confirmat prin semnătură corectitudinea datelor consemnate în procesele verbale. Referitor la presiunile disperate făcute de USR pentru renumărarea voturilor de la Sectoarele 1 şi 2 ale Capitalei, PSD face precizarea că în momentul numărării voturilor în secţiile de votare reprezentanţii USR nu au avut nimic de obiectat în privinţa voturilor valabile exprimate pentru candidaţii la primăriile de sector. Reprezentanţii USR din secţiile de votare nu au depus nicio întâmpinare şi nu au semnalat nicio fraudă atunci când au semnat procesele verbale. În secţiile de votare nu a existat nicio dispută cu privire la voturile atribuite fiecărui candidat, nici din partea reprezentanţilor USR, nici din partea reprezentanţilor altor partide politice", se arată într-un comunicat remis miercuri de PSD.

Potrivit sursei citate, „ca atare, cei de la USR au renunţat la dreptul de a mai contesta" atunci când reprezentanţii lor şi-au exprimat acordul, prin semnătură olografă, asupra corectitudinii rezultatelor atribuite fiecărui candidat la primăriile de sector.

„A existat o singură corecţie în privinţa voturilor atribuite candidaţilor la Primăria Sectorului 1, unde în urma verificărilor s-a constatat că pentru Clotilde Armand pe procesul verbal se consemnaseră 20 de voturi în plus faţă de numărul real de buletine de vot ce îi fuseseră atribuite. În rest toate procesele verbale care aveau erori de formă - nu în privinţa voturilor atribuite candidaţilor! - au fost soluţionate la birourile electorale de sector. Unele dintre ele au conţinut erori la voturile exprimate pentru primarul general sau pentru Parlamentul European, ori rezultatele de la un scrutin au fost consemnate în procesul verbal de la alt scrutin. Însă nu au fost erori de fond în privinţa voturilor pentru primarul de sector", mai spune PSD.

VEZI DETALII AICI: https://www.dcnews.ro/psd-usr-a-pierdut-dreptul-de-a-mai-contesta-rezultatul-alegerilor_962413.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel