Radu Herjeu, despre prima sa dezamăgire ca membru CNA
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Radu Herjeu a vorbit, pe blogul său, despre prima mare dezamăgire a sa de când este membru CNA. Mesajul său vine la scurt timp după ce CNA a amendat cinci posturi TV cu 65.000 de lei pentru derapajele în cazul mediatizării înmormântării Mărioarei Zăvoranu.

"Am simţit pentru prima dată cu adevărat limitările frustrante ale legislaţiei audiovizualului. După 3 şedinţe cu discuţii interminabile pe seama modului în care televiziunile au acoperit "evenimentul" crucial pentru naţie, circul prilejuit de moartea şi înmormântarea mamei unei "vedete", concluzia a fost că nu se poate sancţiona mai nimic! Şi sigur nu suficient pentru a descuraja posturile să recidiveze! După multe ore în care mi-am simțit neuronii murind de dezgust și revoltă pentru felul în care televiziunea ultimilor ani înțelege câteodată să-și îndeplinească rolul, a trebuit să constat că, oricât de anormal mi s-ar părea mie ceea ce am văzut și auzit în fragmentele respective, nu s-a încălcat legea decât puțin și nu "în puncte esențale".

Dar despre altceva vreau să vă vorbesc acum. Câțiva reprezentanți ai unor posturi au încercat să explice/justifice deciziile editoriale legate de prezentarea grotescului spectacol în care s-a transformat moartea unui om despre care nimeni n-ar fi știut nimic, dacă n-ar fi avut grijă tot televiziunile să-l ridice la rangul de "vedetă". Argumentele lor au fost, practic, două: asta vrea poporul, deci asta înseamnă interes public, așadar sunt obligați să-l satisfacă, și goana după audiență cu orice preț e justificată de nevoia de supraviețuire a posturilor și, evident, de grija față de angajații lor care trebuie să pună pâine pe masa copiilor", a scris Radu Herjeu pe blogul său.

"Din păcate, CNA-ul nu va putea modifica ceva în bine în spaţiul audiovizual, atât timp cât va fi singur, nesprijinit de o opinie publică puternică şi implicată. Şi nu, văicărelile pe facebook şi bloguri nu vor schimba nimic! Când un reprezentant al unui post important îţi spune nonşalant că prezentarea in extenso a circului este, de fapt, o metodă de educare a populaţiei... nu mai sunt multe de comentat! Şi, legal, nici de făcut!", a mai notat Radu Herjeu în final. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel