Urmărește emisiunea live
Radu Golban, interviu cu Frank W. Stahnisch de la Universitatea din Calgary. Ce învățăm din istoria neurologiei despre conceptul „omului nou”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Urmăriţi luni, 7 noiembrie 2022, o nouă ediţie a emisiunii „Outlook”, moderată de Radu Golban la DCNewsTV. Invitatul acestei ediții este Prof. Dr. Frank W. Stahnisch de la Universitatea din Calgary.

Frank W. Stahnisch de la Universitatea din Calgary a acceptat invitația lui Radu Golban de a participa la emisiunea „Outlook”. Subiectul emisiunii este ce învățăm din istoria neurologiei despre conceptul „omului nou”.

Profesorul Frank W. Stahnisch este istoric în medicină şi asistență medicală. După cum a precizat Radu Golban, e interesat de dezvoltarea psihologiei experimentale, medicina de laborator, de la finalul secolului al XVIII-lea, în special în Franţa şi Germania, de relaţia istorică dintre neurologie, neuroştiinţă şi filozofia minţii, relaţia dintre neuroştiinţele clinice şi sănătatea mintală publică, în special în Canada şi SUA, precum şi epistemologia istorică a științelor vieții.

De asemenea, Frank W. Stahnisch e redactor-șef la Jurnalul de Istorie al Neuroştiinţelor, jurnalul oficial al Societății Internaționale pentru Istoria Neuroștiințelor (ISHN) și al Comitetului de Istorie al Federației Mondiale de Neurologie. „Această revistă este emblematică în domeniul mai larg al istoriei neuroștiințelor, psihiatriei și sănătății mintale publice”, a precizat Radu Golban, adăugând că este o onoare să-l aibă drept invitat pe Frank W. Stahnisch.

Emisiunea „Outlook” va fi transmisă pe DC News și DC News TV, atât pe Facebook, cât și pe YouTube, luni, 7 noiembrie, de la ora 10.00. 

Radu Golban a amintit, la începutul emisiunii, de un articol publicat în Germania de Frank W. Stahnisch, Răspunsuri flexibile şi întrebări în aşteptare referitoare la subvenţiile Fundaţiei Rockefeller pentru cercetările creierului în perioada naţional-socialismului. „Am fost impresionat şi mi-am spus că, într-o zi în care voi găzdui talk-show-uri despre neurologie şi despre acest concept al omului nou, dorinţa de a controla mintea, vei fi invitat la emisiunea mea”, i-a spus Radu Golban.

Rămâneți alături de noi, vor fi abordate subiecte extrem de interesante, cum ar fi conceptul de „om nou”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel