Radu Gheţea: Executarea silită a devenit greoaie. Băncile să caute soluţii pentru salvarea clienţilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Radu-Ghetea19
Radu-Ghetea19

Executarea silită devine un proces din ce în ce mai greoi, în condiţiile în care activele sunt greu de valorificat, astfel că băncile trebuie să găsească soluţii pentru salvarea clienţilor. Nimeni nu cumpără fabrici, uzine, ferme, nici măcar apartamente, a declarat preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea.

Potrivit reprezentantului ARB, circa 70% dintre persoanele care au primit "masca de oxigen a restructurării" au reuşit să se "reanimeze" şi să funcţioneze în continuare, a spus Gheţea la Romania Financial Forum, organizat de Mediafax în parteneriat cu BNR..

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a arătat că la finele lunii august nivelul creditelor neperformante a ajuns la 13,6% din total împrumuturi.

În aceste condiţii, piaţa bancară românească este "cel puţin neatractivă", a declarat directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

"Lumea de afară se întreabă acum cum rezistă o piaţă cu credite neperformante de 14%, poate 17%. Ce fac băncile cu creditele neperformante? Să fim serioşi, nu fac nimic. Puţinele credite pe care le avem nu se pot executa şi piaţa nu te ajută, dar nici nu poţi să le dai degeaba ", a spus Negriţoiu, prezent la eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel