Data publicării:

Radio România și Agerpres, pe lista neagră a ambasadei SUA

Autor: Ion Voicu, ionvoicu
WhatsApp
agerpres_7517180
agerpres_7517180

Lista jurnaliștilor care au fost admiși la conferința de presă a Victoriei Nuland este mult mai polarizată decât discursul reprezentantului american. Potrivit unui activist extrem de critic la adresa guvernării, directorul Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, s-a dorit a se transmite mesajul că SUA sprijină un anumit gen de presă și de orientare către Vest a ong-urilor.

Lista pe care o cunoaștem în acest moment cuprinde instituții de presă pro-Traian Băsescu (Evenimentul Zilei, Hotnews, B1Tv, România Liberă) , o agenție de presă străină (France Press), una privată (Mediafax), un ziar din același trust (Gândul) și un jurnalist de la TVR. Din informațiile DCNews, Radio România a făcut demersuri încă de marți, când s-a anunțat vizita dnei Nuland, pentru acreditarea unui redactor la conferința de presă. Corespondența cu ambasada s-a purtat prin MAE. Nici cei de la Radioul public, nici de la Agerpres nu au fost acceptați de partea americană.

Instituțiile din zona PSD, sancționate
Conducerea SRR face eforturi pentru a obține o poziție oficială, întrucât postul public și-a confirmat în repetate ocazii neutralitatea, lucru declarat și de Traian Băsescu. Surse DC News din televiziunea publică au declarat că redactorul pe care încerca să îl acrediteze TVR a fost respins de ambasadă, care a solicitat un alt jurnalist. Televiziunii i s-a comunicat că acceptă poziția ambasadei sau nu va avea reprezentant la conferința de presă.  Cât despre reprezentanții ong-urilor care s-au întâlnit cu dna Nuland, acestora li s-a comunicat că va fi o discuție discretă, de informare. Totuși, ulterior s-a permis publicarea unei poze de grup, tocmai pentru a semnala care sunt ong-urile ”acreditate” de americani.
De remarcat că atât Radioul public, cât și Agerpres sunt în responsabilitatea PSD, potrivit acordului de guvernare, liberalii desemnând președintele TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel