Data publicării:

RADET faliment. Compania Municipala Termoenergetica va prelua activitatea companiei

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Economie
WhatsApp
Firea: Decizia de astazi a instantei nu are consecinte asupra continuitatii furnizarii agentului termic catre populatie
Firea: Decizia de astazi a instantei nu are consecinte asupra continuitatii furnizarii agentului termic catre populatie

Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri,  intrarea in faliment a RADET. Primaria Municipiului Bucuresti ii asigura pe bucuresteni ca nu vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, pentru ca intreaga activitate a RADET va fi preluata, in cel mai scurt timp, de Compania Municipala Termoenergetica.

"Ii asigur pe toti cetatenii Capitalei ca vor avea in continuare apa calda si caldura la parametri optimi! Decizia de astazi a instantei nu are consecinte asupra continuitatii furnizarii agentului termic catre populatie pentru ca am luat din timp masurile necesare astfel incat bucurestenii sa nu fie afectati. Concret, am propus, iar Consiliu General a aprobat recent, infiintarea Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti, care are ca obiect exclusiv de activitate producerea, distributia, transportul si furnizarea energiei termice," a declarat Gabriela Firea.

"Mai mult decat atat, doresc sa ii anunt pe salariatii RADET ca nu vor resimti nici ei aceasta schimbare, nu se vor face disponibilizari, ci intregul personal angajat va fi preluat de noul operator.

Vezi și: RADET intră în faliment. Judecătorii au decis!

Subliniez inca o data ca falimentul RADET nu inseamna intreruperea furnizarii agentului termic catre populatie, asa cum deja se vehiculeaza in mod eronat in spatiul public. Noua companie va prelua toate aceste servicii si va continua investitiile in modernizarea sistemului de termoficare din Bucuresti, care, timp de aproape trei decenii, nu a reprezentat o prioritate pentru administratiile anterioare".

Reamintim ca Primaria Capitalei a inceput, in actualul mandat, primele investitii majore in reteaua de termoficare a orasului, dupa o perioada de peste 7 ani marcata de lipsa oricaror investitii sau lucarari in sistem. Este vorba despre o retea care si-a depasit de peste 2 ori durata de viata, 80% din aceasta fiind veche de peste 50 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel