România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Bogdan Cotigă | Publicat pe: 05 aug 2018 / 19:30
Rachete România. Teodorovici, întrebare către Klemm. Ambasadorul a ridicat din umeri
Teodorovici
Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, la Interviurile DCNews, că a discutat cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, și l-a întrebat în ce măsură achizițiile românești de armament american se reîntorc sub formă de investiții americane în România.

Ministrul Teodorovici spune că abordarea românească de până acum, în înțelegerile cu partenerii străini, nu aduce beneficii economice, pentru că problema nu este pusă și în avantajul României. "Într-o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, i-am spus că, deși noi am semnat acum 20 de ani acel parteneriat strategic, ar fi bine trecem de la documente la lucruri concrete. Adică, de 4 miliarde am luat noi rachete, de 4 miliarde vrem să faceți afaceri la noi cu firmele românești. Aveți bază militară în România și ne bucurăm de această prezență, dar cât consumați voi din România? Cumpărați mancarea, apa, uniformele de la firme românești? Așa trebuie să fie purtate discuțiile de acum înainte", a declarat Teodorovici. Ministrul a arătat apoi că ambasadorul SUA a dat din umeri în loc să răspundă la aceste întrebări.

De ce am putea produce pentru americani

Teodorovici spune că trebuie să câștigăm și noi, ca țară, și oferă un exemplu de afacere care ar aduce beneficii semnificative și României. "De exemplu, vor americanii să producă rachete de 20 de miliarde. Noi ne obligăm să cumpărăm o treime din rachete dacă le produc în România și cu restul ieșim împreună pe piața externă. Dacă punem așa problema vom fi respectați. Nu suntem războinici, dar ce vor ceilalți pentru țările lor asta vrem și noi pentru țara noastră", a explicat ministrul.  

Vezi aici declarațiile ministrului:

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro