Data publicării:

Putin, vizibil nervos, după ce trupele ucrainene au intrat în Rusia. Noi imagini de pe frontul deschis în Kursk / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vladimir Putin a spus că Ucraina s-a angajat într-o „provocare pe scară largă”, acuzând forțele ucrainene de o incursiune în interiorul teritoriului recunoscut internațional al Federației Ruse.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat Ucraina de o „provocare pe scară largă”, și „bombardare fără discernământ a clădirilor civile, locuințelor și ambulanțelor, cu diferite tipuri de arme” într-o incursiune în regiunea Kursk, din sud-vestul Rusiei, potrivit Sky News.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri că trupele sale militare și de grăniceri „au continuat să distrugă unitățile militare ucrainene în zonele de lângă granița din regiunea Kursk”.

Acesta a spus că a distrus 50 de vehicule blindate, inclusiv șapte tancuri, opt vehicule blindate de transport de trupe, trei vehicule de luptă de infanterie și 31 de vehicule de luptă blindate în zonă.

Ministerul a spus că forțele ruse susținute de artilerie și avioane de război „nu au permis inamicului să avanseze mai adânc” pe teritoriul Rusiei. Anterior, Ministerul a spus că până la 300 de militari, sprijiniți de 11 tancuri și peste 20 de vehicule blindate de luptă, au trecut în Rusia.

Localnicii au fost îndemnați să doneze sânge de către guvernatorul interimar al regiunii Kursk. Alexei Smirnov a spus: „În ultimele 24 de ore, regiunea noastră a rezistat eroic atacurilor” luptătorilor ucraineni.

Dacă va fi confirmat, avansul raportat ar putea fi o încercare de a atrage trupe rusești de pe fronturile de sud și est în zonă, slăbind operațiunile ofensive ale Moscovei în mai multe sectoare din regiunea Donețk din estul Ucrainei, unde forțele ruse au intensificat atacurile.

Bloggerii militari ruși au raportat bătălii intense în regiune, unii sugerând că Ucraina a deschis un nou front. Yuri Podolyaka, un influent blogger militar pro-rus, născut în Ucraina, a declarat:

„Luptele vor fi aprige. Cu siguranță nu se va termina repede. Chiar dacă inamicul nu reușește să pătrundă, vor avea loc atacuri cu artilerie și drone. Și în număr mare.”, a spus el.

Alți bloggeri au spus că soldații ucraineni se află în Kursk și au capturat trei așezări din regiune și au continuat să înainteze în interiorul teritoriului rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel