Putin spune că "Odesa este un oraș rusesc". Radu Tudor, avertisment: Ar lua Bugeacul și ne-am trezi cu ei pe Brațul Chilia
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Analistul militar Radu Tudor a comentat ultimele declarații ale lui Vladimir Putin, care a spus, printre altele, că "Odesa este un oraș rusesc".

Putin vrea mai mult din Ucraina. Astăzi, în cadrul unei conferințe, liderul de la Kremlin Putin a susținut că sud-estul Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus și că dorința Occidentului de a se apropia de granițele Rusiei a dus la actualul conflict.

"Odesa este un oraș rusesc, toată lumea știe bine acest lucru", a spus Vladimir Putin, afirmând și că Rusia a fost forțată să înceapă o "operațiune militară specială" Potrivit lui, "dorința Occidentului de a se târî până la granițele Federației Ruse a dus la conflictul ucrainean".

"Afirmațiile de astăzi ale lui Putin arată ce mincinos patentat este"

Analistul militar Radu Tudor a comentat la Antena 3 CNN aceste declarații controversate ale președintelui Rusiei, care dau de înțeles că Putin își dorește cu orice preț să cucerească Odesa.

"Afirmațiile de astăzi ale lui Putin arată ce mincinos patentat este acest individ pentru că ceea ce a afirmat astăzi contrazice absolut total afirmațiile făcute la începutul acestui război de invazie, în februarie, cum că el vrea să echilibreze, să protejează, vezi Doamne, minoritatea rusă etc. Toate afirmațiile se bat cap în cap, dar sângele acesta de cotropitor care fierbe în Putin este cel mai mare pericol pentru România înainte de toate.

Și cum România este parte a celei mai puternice alianțe politico-militare din istorie, să nu uităm că dacă ar putea mâine Putin ar lua Odesa, ar lua Bugeacul și ne-am trezi cu ei pe Brațul Chilia. Își imaginează cineva ce înseamnă față în față NATO cu Rusia, războinică și agresivă pe Brațul Chilia? Asta e o chestiune pe care ei și-o doresc. Au spus-o se pare și în niște mesaje pe care le-au transmis diplomaților noștri, iar conferința de presă de astăzi are caracterul declarativ oficial: Vrem să-i cotropim, vrem să desființăm Ucraina, pentru că a vorbit la modul general, și dacă luăm Odesa, trecem prin Buceac", a spus  Radu Tudor la Antena 3 CNN.

Radu Tudor: Cred că nu își imaginează nimeni că scapă Bugeacul dacă ia Odesa, da?

"Dacă ar lua Odesa ar fi cum se spune la o azvârlitură de băț de România pentru că la ce tehnică militară există astăzi cam asta ar însemna", a intervenit Răzvan Dumitrescu.

"Cred că nu își imaginează nimeni că scapă Bugeacul dacă ia Odesa, da?", a întrebat Radu Tudor.

"Nu pot să îmi imaginez că scapă", a spus Răzvan Dumitrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel