Data actualizării:
Data publicării:

Putin asigură Coreea de Nord de 'sprijinul său de nezdruncinat', cu câteva ore înainte de sosirea la Phenian

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Putin: Rusia a sprijinit (Coreea de Nord) şi poporul său eroic în lupta lor pentru dreptul de a-şi alege propria cale de independenţă, identitate şi dezvoltare în confruntarea cu un inamic insidios
Putin: Rusia a sprijinit (Coreea de Nord) şi poporul său eroic în lupta lor pentru dreptul de a-şi alege propria cale de independenţă, identitate şi dezvoltare în confruntarea cu un inamic insidios
Vladimir Putin a asigurat marţi Coreea de Nord de 'sprijinul de neclintit' al ţării sale în faţa unui 'inamic viclean, periculos şi agresiv', cu câteva ore înainte de sosirea sa la Phenian pentru o vizită excepţională, precedată de incidente la frontiera intercoreeană, transmite France Presse.

Putin urmează să efectueze marţi şi miercuri o vizită de stat în Coreea de Nord, la finalul căreia ar putea fi semnat un acord de parteneriat strategic între cele două ţări, a căror alianţă este percepută ca o ameninţare de către Occident. 'Rusia a sprijinit (Coreea de Nord) şi poporul său eroic în lupta lor pentru dreptul de a-şi alege propria cale de independenţă, identitate şi dezvoltare în confruntarea cu un inamic insidios, periculos şi agresiv, atât ieri, cât şi mâine, şi va continua să îi sprijine şi în viitor', a scris Putin într-un articol publicat de ziarul oficial nord-coreean Rodong Sinmun şi de agenţia de presă KCNA.

El a mai spus că Phenianul 'sprijină ferm' ofensiva militară a Rusiei în Ucraina şi i-a mulţumit pentru aceasta. Americanii şi europenii sunt îngrijoraţi de luni de zile de apropierea accelerată dintre Moscova şi Phenian, acuzând Coreea de Nord că furnizează Rusiei muniţii pentru asaltul său asupra Ucrainei în schimbul asistenţei tehnologice, diplomatice şi alimentare.

Această vizită 'arată în ce măsură preşedintele Putin şi Moscova sunt acum dependenţi de ţările autoritare din întreaga lume. Prietenii lor cei mai apropiaţi şi cei mai mari susţinători ai efortului de război rusesc - războiul de agresiune - sunt Coreea de Nord, Iranul şi China', a comentat luni, de la Washington, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, subliniind că Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, 'încalcă acum sancţiunile' impuse Coreei de Nord.

Aceasta este doar a doua vizită în Coreea de Nord a liderului rus, care a vizitat ultima dată ţara în urmă cu aproape un sfert de secol, la scurt timp după ce a venit la putere, pentru a se întâlni cu tatăl lui Kim Jong Un, Kim Jong-il, aminteşte AFP, preluat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel