Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 02 dec 2020 / 18:38
Putin a ordonat începerea vaccinării în masă a populației. Când va fi dat startul
Vladimir Putin
Vladimir Putin a declarat că vaccinarea în masă a populației împotriva COVID-19 poate începe.

Producerea unui vaccin împotriva coronavirusului face posibilă începerea vaccinării în masă în Federația Rusă săptămâna viitoare. Acest lucru a fost anunțat miercuri de președintele rus Vladimir Putin, transmite Interfax.

"Dacă credeți că am ajuns aproape de un astfel de pas, v-aș ruga să organizați totul în așa fel încât la sfârșitul săptămânii viitoare să începeți o vaccinare pe scară largă.", a spus Putin, adresându-se vicepremierului Tatyana Golikova.

El a menționat că în viitorul apropiat vor fi produse aproximativ 2 milioane de doze de vaccin Sputnik-V, ceea ce face posibilă începerea unei vaccinări pe scară largă a populației. În primul rând vor fi vaccinați medicii și a profesorii, a spus Putin.

"Avem ocazia să începem vaccinarea pe scară largă în decembrie. Acum evaluăm primele grupuri prioritare ale populației, dintre care două ați menționat că sunt medici și profesori. Încă o dată vreau să subliniez că acest lucru va fi efectuat în mod voluntar. Această vaccinare va fi efectuată gratuit.", a spus Golikova.

 

"Să facem acest pas"

 

"Înțeleg că vorbiți foarte atent, trebuie să respectăm aceste precauții, este în regulă. Dar știu că, în general, atât industria, cât și rețeaua sunt pregătite pentru acest lucru. Să facem acest prim pas.", a spus Putin.

În Rusia, două vaccinuri împotriva noului coronavirus sunt pregătite acum pentru distribuția în masă: Sputnik-V, dezvoltat de Centrul Gamaleya și EpiVacCorona dezvoltat de Centrul Vector. Un alt vaccin de la Centrul Chumakov este în pregătire pentru faza a treia a studiilor clinice.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro