Putin a anunțat apariția iminentă a celui de-al treilea vaccin rusesc anti-COVID
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vladimir Putin susține că un al treilea vaccin rusesc anti-COVID va fi produs în curând.

Al treilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului va fi produs în curând, a declarat președintele rus Vladimir Putin, transmite Interfax.

"Sunt sigur că în curând va exista un al treilea vaccin rusesc", a declarat Putin marți la o întâlnire cu liderii partidelor. El a subliniat că „atât primul, cât și al doilea vaccin sunt de cea mai înaltă clasă mondială”.

Putin a reamintit că vaccinul Centrului Gamaleya, Sputinik-V,  trece prin a treia fază de verificare și intră deja administrat mai multor categorii de persoane. Totodată, el a declarat că speră ca în câteva zile să fie înregistrat și vaccinul EpiVacCorona, dezvoltat de Centrul Vector.

"Faptul că noi cooperăm cu alte țări nu ne împiedică să dezvoltăm acest proces pe plan intern. Aceasta este o lucrare direcționată care vizează extinderea capacităților industriei noastre farmaceutice. Munca comună într-un domeniu atât de important nu a împiedicat niciodată pe nimeni, este doar benefică, inclusiv cetățenii noștri.", a subliniat președintele.

El a mai spus că vicepremierul Tatiana Golikova și șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, au fost vaccinați împotriva coronavirusului. Rusia a ănregistrat deja vaccinul Sputnik-V, iar în această lună se așteaptă înregistrarea vaccinului EpiVacCorona. Niciunul dintre cele două vaccinuri anti-COVID nu a încheiat toate fazele de testare necesare pentru a fi considerate cu certitudine sigure și eficiente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel