Putin a acuzat Occidentul că exploatează fără rușine Ucraina. "O împinge pe o cale suicidală"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin a acuzat Occidentul că exploatează fără rușine Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin a lansat noi acuzații la adresa Occidentului, într-o adresă video la întâlnirea șefilor departamentelor de apărare ale OCS și statele membre CSI, scrie Interfax.

"Timp de câțiva ani, Occidentul și-a sifonat fără rușine și și-a exploatat resursele, a încurajat genocidul și teroarea în Donbas, a transformat de fapt această țară într-o colonie și acum folosește cinic poporul ucrainean ca și carne de tun, ca berbec împotriva Rusiei, continuarea aprovizionării Ucrainei cu arme și muniții, dirijarea mercenarilor, o împinge pe o cale suicidală", a spus el.

Potrivit acestuia, Statele Unite și sateliții săi în relațiile internaționale se bazează pe factorul forță, au distrus arhitectura stabilității strategice care a fost creată de zeci de ani și extind în mod agresiv geografia expansiunii NATO.

"Pentru a limita, a bloca orice modele alternative de dezvoltare, ei recurg la sancțiuni economice și comerciale ilegale, folosesc tehnologiile "revoluțiilor colorate" pentru a înlătura guvernele inacceptabile și a fomenta conflicte militare, iar prin provocările lor directe cresc gradul de tensiune și confruntare în diferite regiuni ale lumii", a continuat el, subliniind că consecințele unor astfel de acțiuni pot fi observate astăzi în Ucraina.

Imagini incredibile cu Putin, într-o aparentă stare de ebrietate, cu un pahar în mână, în care explică de ce va continua atacurile în Ucraina 

Vladimir Putin a promis că va continua să atace sistemele energetice ucrainene, la o recepție la Kremlin. Din imagini, Vladimir Putin pare că se află într-o aparentă stare de ebrietate, pe fața lui fiind vizibile numeroase grimase. De asemenea, postura acestuia nu este una dreaptă, președintele rus clătinându-se de mai multe ori.

"Se face mult zgomot în legătură cu atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei țări vecine. Da, facem asta. Dar cine a început?", a spus președintele rus la o ceremonie de premiere.

Putin a adăugat că reproșurile globale la adresa atacurilor care au lăsat milioane de oameni fără electricitate și apă la începutul iernii "nu vor interfera cu misiunile noastre de luptă".

El a justificat mișcarea acuzând Kievul că a aruncat în aer liniile electrice de la centrala nucleară Kursk și că nu a furnizat apă în Donețk, în estul Ucrainei.

"A nu furniza apă unui oraș de peste un milion de locuitori este un act de genocid", a spus Putin, conform The Telegraph.

Rusia recunoaște că este vulnerabilă în fața atacurilor ucrainene. Kremlinul: În Crimeea există riscuri

Rusia recunoaște este vulnerabilă la atacuri în Crimeea, peninsula ucraineană anexată în 2014, transmite Agerpres. Declarația intervine după mai multe lovituri atribuite Ucrainei asupra unor obiective ruse departe de linia frontului, informează AFP.

În ultimele zile, mai multe baze militare ruse, dintre care două situate la circa 500 de kilometri de Ucraina, tot atâţia ca şi capitala rusă Moscova, au fost luate drept ţintă pentru drone de atac. Vezi mai mult despre acest subiect AICI.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel