Data actualizării:
Data publicării:

Putem alege ce vaccin anti-COVID să ne fie administrat? Valeriu Gheorghiță, precizări

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, a vorbit despre posibilitatea ca un pacient să aleagă cu ce ser să fie vaccinat, în funcție de producător.

"Aici cred că vorbim de opţiunea fiecăruia. Printr-o comunicare şi informare foarte bună privind beneficile şi riscurile fiecărui tip de vaccin, prin explicarea pe interesul tuturor a modalității în care ne protejează aceste tipuri de vaccinuri cred că se va estompa această dorinţă pentru un anumit tip de vaccin", a declarat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Întrebat dacă pacientul care îsi face programare va ştii ce fel de ser va primi în momentul vaccinării, pentru a putea anula programarea în cazul în care vaccinul nu este cel pe care şi-l doreşte, Valeriu Gheorghiță a mai spus:

"Nu va fi nimeni obligat să facă un anumit tip de vaccin"

"Se poate anula orice programare, nu va fi nimeni obligat să facă un anumit tip de vaccin, dar dau exemplul situaţiei actuale, în care, din cauza lipsei dozelor suficiente de vaccin, am decis vaccinarea pentru prima doză cu vaccinul de la Moderna şi continuare rapelului cu vaccinul de la Pfizer.

Practic, în condiţiile în care din 15 februarie vom deschide noi centre de vaccinare unde vom distribui vaccinul de la AstraZeneca, este de la sine înţeles că pacientul sau persoana care se va programa pe noile locuri va primi vaccinul de la AstraZeneca. Va fi şi această limitare de la 18 la 55 de ani (n.r pentru vaccinul AstraZeneca), dar asta nu înseamnă că toate persoanele care se încadrează în aceste grupe de vârstă vor primi doar vaccin de la AstraZeneca".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel