Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Puneți ceapă în congelator -  un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență. Sursa - Pexels
Puneți ceapă în congelator - un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență. Sursa - Pexels
În trecut, gospodinele cu experiență puneau ceapa în congelator. Această metodă era folosită pentru a evita problemele care apar la curățarea cepei.

Așadar, curățarea și tocarea cepei este o problemă insuportabilă pentru multe gospodine Totuși, trucul cu congelatorul ne ajută să evităm acest proces neplăcut.

Dacă rețeta pe care intenționați să o preparați conține ceapă  tocată, leguma trebuie pusă pentru 15 minute în congelator.

Nu mai arunca sâmburii de lămâie: iată cum și la ce poți să-i folosești. Vei fi surprins

În acest timp, ceapa se va răci, dar nu își va pierde gustul. Sfatul este util mai ales când trebuie să tocați ceapa în cantități mari. Ceapa este una dintre cele mai apreciate legume și este folosită pentru a da savoare diverselor preparate culinare. Pe lângă gust, ceapa este cunoscută și pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății

Ceapa are un conținut foarte scăzut de calorii, numai 40 la 100 g, dar este bogată în fibre alimentare solubile. De asemenea, ceapa conține compuși fito-chimici și sulfura de alil ce convertește alicina într-o reacție enzimatică atunci când bulbul este  tăiat. Studiile au arătat ca acești compuși au proprietăți anti-mutagenice (protejează de cancer) și anti-diabetice (ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge la diabetici).

Busuioc proaspăt tot timpul anului: ne vei mulțumi după ce vei încerca aceste trucuri

 

Alicina scade rigiditatea vaselor  de sânge prin eliberarea de oxid nitric (ON), reducând astfel tensiunea arterială. Ceapa este o sursă  bogată de crom, un mineral care ajută celulele țesutului să răspundă la nivelul de insulina din sânge, astfel ajută la facilitarea acțiunii insulinei și nivelului de zahăr în controlul diabetului zaharat.

 

Înfășurați roșiile necoapte în ziare și puneți-le într-un loc răcoros: un truc genial, despre care nu v-a spus nimeni

 

Roșiile sunt legume pe care le poți găsi tot anul în magazine. Dar doar gospodinele cu experiență cunosc un truc, care le permite să păstreze roșiile mai mult timp. Este un truc despre care nimeni nu ți-a spus vreodată.

Nu putem renunța la roșii în bucătărie, deoarece sunt versatile și gustoase, le plac tuturor și ne permit să creăm tot felul de rețete.

Vara roșiile sunt esențiale în bucătărie, pentru rețete proaspete salate de salate. Dar ca să le ai mereu proaspete și coapte trebuie să recurgi la un truc, pe care puțini oameni îl știu.

Dezgheață și curăță congelatorul în doar jumătate de oră: trucul care își va ușura munca

Când ne dăm seama că roșiile cumpărate nu sunt încă coapte bine, riscăm să nu obținem rezultatul dorit atunci când ne apucăm de treabă ca să gătim ceva.  Pentru a rezolva această problemă există un truc simplu și rapid.

Ceea ce ai nevoie sunt simple foi de ziar. Atenție, nu folosiți foile din reviste, ci doar cele din hârtie din ziar.  Va fi suficient să înfășurați roșiile necoapte într-un ziar și să le păstrați la loc răcoros, ferit de umiditate toată ziua. Se vor coace într-o clipă și vor fi gata de utilizare și gustoase! Un truc genial, fără îndoială. 

 

Cu acest truc ingenios vei păstra căpșunele mai mult timp la frigider: ai nevoie de un uscător de păr 

 

Căpșunele sunt cele mai iubite fructe, pline de valori nutritive. Au proprietăți diuretice, antiinflamatorii și protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi.

De asemenea, sunt bogate în vitamina C, acid folic, magneziu, potasiu, vitaminele B5 și B6, magneziu, roflavină, flavonoide și mulți antioxidanți. Potrivit cercetătorilor, cu cât căpșuna este mai roșie, cu atât este mai mare numărul de antioxidanți concentrați în ea.

Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta  

Astăzi vă vom spune un secret de care, probabil, nu ai auzit vreodată. După ce speli căpșunele, ar trebui să le usuci bine. Și asta nu înseamnă doar să le împachetezi în hârtie absorbantă, deoarece chiar și cea mai mică cantitate din apă poate favoriza degradarea mai rapidă a căpșunilor.

Tot ce trebuie să faci este să le usuci timp de 30 de secunde cu un uscător de păr.  Această acțiune le împiedică să se înmoaie și să se strice, așa că încearcă acest truc cât mai curând posibil.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel