Data publicării:

Punem bani pentru cadourile profesorilor? Claudia Chiru, mesaj tranșant: „Doar 3 lucruri poți oferi! Treaba cadrelor didactice este alta, nu să primească daruri!” / VIDEO

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Claudia Chiru, profesor pentru învățământul primar, a vorbit în cadrul emisiunii Părinți Prezenți despre banii strânși de părinți pentru cadourile pentru cadrele didactice în perioada sărbătorilor.

Se pare că mesajele de pe WhatsApp pentru strângerea de bani pentru cadouri au devenit o parte din ritualul festiv al perioadei: „punem bani pentru cadoul doamnei învățătoare de Crăciun?”, „ce-i luăm doamnei diriginte de Crăciun?”

Aceste întrebări apasă pe mulți părinți, generând o presiune socială subtilă, având teama că lipsa contribuției financiare ar putea afecta relația cu cadrele didactice. Cu calm și înțelegere, profesoara a abordat subiectul, lansând o provocare la adresa ideii de „tradiție”. A sugerat că ar fi benefic să renunțăm la acest termen și să privim mai degrabă la această practică ca la ceva pe care unii oameni au început să o facă din diverse motive. Claudia Chiru a subliniat că fiecare adult este responsabil să decidă dacă dorește să participe la acest obicei. Într-un mod deschis, a împărtășit propria abordare, evidențiind că nu a cerut niciodată părinților să îi ofere cadouri. Ba mai mult, le-a transmis clar că nu acceptă astfel de gesturi și îi încurajează să nu se organizeze în acest sens.

Claudia Chiru, ne-a spus exact cum să gestionăm această presiune socială și să ne îndreptăm spre un echilibru între tradiție, valori școlare și respect pentru cadrele didactice.

„Da, tradiția aceasta de a aduce învățătorului sau profesorului cadou există de când lumea și pământul. Și haideți să nu o numim tradiție. Să începem prin a șterge acest cuvânt. Deci, nu este o tradiție! Este ceva ce unii oameni au început să facă din diverse motive. Acum, fiecare adult este responsabil să discearnă și să stabilească dacă dorește să facă un lucru sau nu.

Să vorbesc despre mine: nu am obligat niciodată părinții să-mi cumpere ceva. Dimpotrivă! De la început le-am spus că nu primesc cadouri și că îi rog să nu se organizeze sub nicio formă să-mi cumpere mie nimic. Însă, există dorința aceasta a oamenilor de a-ți mulțumi. Și pentru a-mi mulțumi, le-am spus așa: există florile, bomboanele și o felicitare scrisă de mână, făcută de un copil, e și mai frumos. Atât! Mai departe nu există niciun cadou din dincolo de cele pe care le-am enumerat: florile, bomboanele și felicitările. Nu există!”, a punctat profesorul pentru învățământul primar.

Citește mai departe pe parintisipitici.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel