Pune sare în pantofi. Folosește acest truc în fiecare seară, înainte de culcare
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 16 sep 2022, 19:16
WhatsApp
Pune sare în pantofi. Folosește acest truc în fiecare seară, înainte de culcare. Sursa - pixabay.com
Pune sare în pantofi. Folosește acest truc în fiecare seară, înainte de culcare. Sursa - pixabay.com
Sarea este cunoscută pentru nenumăratele sale utilizări în afara bucătăriei. Probabil ai încercat deja mai multe trucuri cu sare, dar de sare pusă în pantofi, ai auzit?  

În bucătărie sarea este de nelipsit. Dar utilizările sale nu se opresc aici. De fapt, sarea este un aliat prețios pentru curățarea casei. În plus, sarea poate fi folosită ca și exfoliant al pielii și scalpului.  Probabil cunoașteți deja câteva dintre aceste utilizări, dar ați încercat vreodată trucul cu sare în pantofi?

Curăță sandalele din piele înainte de a le depozita în dulap. Trebuie să faci neapărat asta

Sarea este un remediu natural, care combate mirosurilor neplăcute. Așadar, puteți pune seara sare în pantofi și adidași, mai ales dacă picioarele transpiră și miros urât.  Pentru a evita să spălați des încălțămintea, puteți apela la sare, care va elimina mirosurile urâte.

Datorită trucului cu sare, pantofii nu vor mai mirosi urât și, în plus, nu va fi nevoie să-i puni des în mașina de spălat.

Iată cum trebuie să procedați: Puneți o lingură de sare grunjoasă în pantofi seara înainte de culcare și îndepărtați-o a doua zi dimineață. De fapt, este nevoie de cel puțin 6 ore pentru ca sarea să absoarbă mirosurile neplăcute, așa că seara este momentul ideal. Repetați trucul cu sare atunci când pantofii vor miros urât.

BONUS. Curăță plasele de la geamuri înaintea sezonului rece. Nu trebuie să le demontezi

Ferestrele sunt echipate cu plase împotriva țânțarilor și a muștelor? Iată toate remediile care vă permit să le curățați în scurt timp, fără a fi nevoie să le demontați.

În primul rând, îndepărtați praful. Când vă decideți să curățați plasele împotriva țânțarilor trebuie să începeți întotdeauna prin îndepărtarea prafului de pe plasă și dintre colțuri. Pentru acest pas important, puteți folosi un aspirator sau o cârpă simplă de microfibră.

Curățarea plaselor cu un aspirator este perfectă dacă ai puțin timp la dispoziție. Trecând cu aspiratorul peste plasă și prin colțuri, veți aduna tot praful. Dacă, pe de altă parte, aveți mai mult timp la dispoziție, puteți folosi o cârpa din microfibră, cu care veți șterge plasa.

Elimina ușor grăsimea de pe aragaz și de pe blatul de lucru. Cel mai eficient truc

După ce ați îndepărtat praful, trebuie să le spălați. Pentru a curăța plasele fără a fi nevoie să le demontați, puteți folosi săpun de Marsilia. Doar turnați puțin săpun de Marsilia într-un sticlă cu pulverizator și adăugați apă până când recipientul se umple. 

Pulverizați lichidul pe plase, frecați-le cu o perie de plastic și apoi clătiți-le cu multă apă. Puteți adăuga și câteva picături de suc proaspăt de lămâie în recipientul în care ați pus săpunul de Marsilia.

Chiuveta din oțel inoxidabil s-a înnegrit? Un produs ieftin vă scapă de problemă și vă scutește de cheltuieli

Turnați 100 ml de oțet alb într-o sticlă cu pulverizator și diluați-l cu un litru de apă. Agitați totul și pulverizați lichidul pe plasele de la geamuri.  

O modalitate foarte bună de a curăța plasele de la ferestre este să folosiți amoniac. Pentru a pregăti un detergent pentru curățarea plaselor veți avea nevoie de: 2 litri de apă și 400 ml de amoniac. 

Turnați cele două lichide într-un bol și așteptați câteva minute. Înmuiați în lichid un burete de vase și  frecați-l pe plasă. După ce ați dezinfectat întreaga suprafață, clătiți cu multă apă rece.

Nu aruncați covorașul din baie, care pare uzat. Îl puteți face din nou pufos și moale. Iată cum

În timpul curățării plaselor, este necesar să verificați întotdeauna informațiile furnizate de producător, pentru a ști cum se tratează materialul din care au fost realizate. Evitați folosirea uleiurilor, deoarece acestea vor strica suprafața plasei. Dacă, în schimb, plasele sunt din fibră de sticlă, puteți folosi abur.

BONUS. Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene: metoda care nu dă greș

Prosoapele de bucătărie se murdăresc foarte repede. Abia le-ai spălat, iar pe ele au apărut din nou pete. Cel mai neplăcut este că aceste pete se curăță cu mare dificultate.

Unele gospodine nici măcar nu mai spală deloc prosoapele, ci pur și simplu le aruncă. Altele consideră o asemenea extravaganță inacceptabilă. de aceea își petrec timpul spălând prosoapele. 

Acum puteți folosi o metodă care vă permite să curățați prosoapele de bucătărie și, în același timp, să depuneți un efort minim. Metoda este foarte eficientă și veți folosi ingrediente disponibile în cămară.  

Miros de mucegai în dulap? Pune aceasta plantă pe rafturi și hainele tale vor fi mereu parfumate

Iată ingredientele de care aveți nevoie: sare, bicarbonat de sodiu și săpun lichid de rufe. Într-o oală adăugați apă, o lingură de sare, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingură de săpun lichid. Se amestecă totul bine și se scufundă prosoapele în această compoziție.

Vasul cu apă și prosoape trebuie pus pe foc. Aduceți totul la fierbere, apoi întoarceți prosoapele și  stingeți aragazul. Lăsați prosoapele în soluție până se răcesc complet. După ce prosoapele s-au răcit, trebuie să le spălați în mod obișnuit.

Important: Nu fierbeți prosoapele. Doar aduceți apa la fiert și opriți-o. Amestecul va funcționa de la sine până când apa se va răci. Și datorită faptului că produsul include sare, prosoapele colorate vor deveni mai strălucitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?