Pune ouăle într-un pahar cu apă, înainte de a le consuma. Este esențial pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune ouăle într-un pahar cu apă, înainte de a le consuma. Este esențial pentru sănătate. Sursa - pixabay.com
Pune ouăle într-un pahar cu apă, înainte de a le consuma. Este esențial pentru sănătate. Sursa - pixabay.com
Păstrate corespunzător, ouăle pot fi păstrate până la 30 de zile.

Pe de altă parte, cuvântul ″proaspăt″ se aplică, de obicei, ouălor care mai puțin de 21 de zile. Dacă cumperi ouăle din magazinele locale, îți poți da seama cu ușurință termenul de valabilitate, verificând  ambalajul.

Dar dacă ai aruncat ambalajul și nu mai știi câte zile ai ținut ouăle în frigider? Nu-ți fă griji, există o modalitate eficientă de a afla dacă un ou este încă proaspăt sau nu.

Iată trucul care te va salva de posibile toxiinfecții alimentare, împiedicându-te să consumi un ou expirat.

Salată incredibil de gustoasă și ușoară pentru Crăciun: se face în doar câteva minute

Metoda simplă și eficientă de a ști dacă ouăle sunt proaspete 

Pentru a verifica prospețimea ouălor, în cazul în care nu-ți mai amintești data de expirare, care era afișată pe ambalajul lor, scufundă-le, pe rând, într-un pahar cu apă la temperatura camerei.

Dacă oul la lasă pe fundul paharului, acesta este proaspăt și  poate fi consumat fără griji. Dacă oul  se ridica la suprafață, înseamnă că nu mai este la fel de proaspăt și ar fi bine să nu-l mai consumi.

Alte sfaturi pentru a ști dacă ouăle tale sunt încă proaspete

Pentru a afla dacă oul este proaspăt sau expirat, pur și simplu poți să-l spargi într-un bol. Dacă observi ca coaja are un miros suspect înseamna că oul nu este bun de mâncat  și ar trebui să-l arunci.

Pe de altă parte, un ou este proaspăt  când albușul și gălbenușul sunt foarte compacte. Dacă gălbenușul se scurge oul nu trebuie consumat.

Focaccia din dovlecei și cartofi: nu ai mâncat niciodată legume atât de ușoare și delicioase

Oricât de ciudat ar suna, poți să-ți dai seama dacă oul este proaspăt sau nu „ascultându-l”. Pentru a face acest lucru, pur și simplu agită ușor oul în timp ce îl apropii de ureche. Dacă auzi un mic sunet în interior, înseamnă că oul a expirat. Dacă nu auzi niciun sunet când îl scuturi, atunci oul este bun pentru consum.

Cum se depozitează ouăle

Se recomandat să păstrezi ouăle în frigider și nu la temperatura camerei, pentru a evita eventuale probleme de digestie.

Ouăle  păstrate la temperatura camerei trebuie consumate în câteva zile, mai ales vara. Din nou, este important să verifici termenul de valabilitate. În sfârșit, dacă ai îndoieli cu privire la prospețimea unui ou, nu-l consuma.

Valoarea nutritivă a ouălor

În medie, un ou conține între 6 și 7 grame de de proteine, împărțite, în mod egal, între albuș și gălbenuș. În plus, dacă ai un copil, știi că aceste proteine ​​sunt de foarte bună calitate, deoarece conțin cei 9 aminoacizi care joacă un rol fundamental în creșterea și dezvoltarea lor.

Gălbenușul de ou  preia majoritatea caloriilor, vitaminelor, mineralelor și antioxidanților. Albușul conține vitamina B2 și o cantitate bună de proteine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel