Data publicării:

Pune o bucată de folie de aluminiu în buzunar. Incredibilul se întâmplă: doar verifică

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Gustavo Fring: Pexels
Fotografie de la Gustavo Fring: Pexels
Cu o multitudine de întrebuințări folia de aluminiu este cunoscută și accesibilă tuturor.

Multe gospodine folosesc folia de aluminiu nu numai în bucătărie ci și la sarcini ce țin de domeniul înfrumusețării. De exemplu, la tehnica de decolorare a părului prin împachetarea cu staniol a șuvițelor colorate.

Însă trucul de mai jos îți va permite să rezolvi o problemă neplăcută cu care sigur ne-am confruntat fiecare dintre noi mai ales în perioada invernală. Tot ce trebuie să faci este să pui o minge de folie de aluminiu în buzunar.

Se întâmplă mereu, dar se întâmplă mai ales în sezonul de iarnă să te regăsești cu așa-zisul păr electric sau să simți un mic ”șoc electric” atunci când atingi oameni sau obiecte. Ei bine, unul dintre cele mai rapide și simple remedii pentru a rezolva această problemă enervantă este tocmai cel al bilei de aluminiu din buzunar.

Pentru că temperaturile de afară sunt foarte scăzute în sezonul rece, folosirea hainelor sintetice poate să conducă la producerea efectului cauzat de electricitatea statică. Astfel, când îți vei scoate căciula de pe cap sau eșarfa de la gât, ai putea să observi că, brusc, părul începe să ți se ridice.

Potrivit Playtech, secretul constă în reducerea frecării dintre păr și articolele vestimentare pe care le porți. Poți să faci asta foarte simplu și rapid, cu aluminiu. Staniolul este rezistent atât la apă, cât și la lumină și aer. Nu este supus alterărilor cauzate de electricitatea statică, astfel încât tot ce trebuie să faci este să treci folia de aluminiu peste firele de păr.

În scurt timp, tensiunea statică se va descărca, iar firele de păr vor reveni la forma lor inițială. Ține cont de faptul că acest secret te poate ajuta pentru maximum câteva ore, astfel încât va trebui să-l repeți. Ține o bilă de aluminiu în buzunar și, când simți că părul ți se electrizează, folosește-o.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel