Pune folie de aluminiu pe mânerul ușii: trucul care rezolvă o mare problemă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pune folie de aluminiu pe mânerul ușii, trucul care rezolvă o mare problemă. Sursa foto: freepik.com
Pune folie de aluminiu pe mânerul ușii, trucul care rezolvă o mare problemă. Sursa foto: freepik.com
Urmează să părăsești locuința pentru câteva zile și îți este frică că hoții vor profita de ocazie pentru a intra în casă?

Nu intra în panică, deoarece îți vom dezvălui câteva sfaturi pentru a-ți proteja casa. Inclusiv această metodă puțin cunoscută, pentru care ai nevoie de o simplă folie de aluminiu. 

Probabil că ai deja în casă o rolă de staniol. Și din motive întemeiate, deoarece acest material este deosebit de util pentru o varietate de utilizări. Folosești staniol pentru a acoperi preparatele calde sau reci, pentru a coace sau pentru a împacheta sandvișurile.

O minge de staniol se folosește în mașina de spălat, pentru a elimina electricitatea statică, pe unghii pentru a îndepărta manichiura permanentă sau pe calorifer pentru a-i creste eficiența și a reduce consumul de energie.

Pantofii strâmți pot fi lărgiți, cu ușurință, cu un simplu truc. Uită de cizmar

Pe scurt, staniolul are o versatilitate foarte interesantă care simplifică viața de zi cu zi. Dar ceea ce nu știai este că staniolul te poate ajuta să elimini problema spargerii locuinței.

Pare ciudat, dar o simplă folie de aluminiu te ține în siguranță. Înfășoară o folie de staniol în jurul mânerului exterior al ușii, imediat ce ieși din casă sau chiar seara înainte de a merge la culcare.

Acest truc te va anunța dacă cineva a încercat să intre înăuntru. Dacă observi că folia este îndoită, acesta este un semn sigur că cineva a apăsat mânerul încercând să intre în casă. Și dacă ești acasă, vei auzi sunetul produs de staniolul atins.

Curăță fierul de călcat fără efort: tot ce ai nevoie sunt câteva pastile

Pentru a înspăimânta și mai mult hoții, atârnă o ceașcă de mânerul ușii. Dacă un oaspete nepoftit încearcă să deschidă discret ușa, ceașca va cădea și va face mult zgomot. Cu siguranță te va trezi!

Hoții folosesc modalități inteligente pentru a afla dacă proprietarul este acasă sau nu. Ei acordă atenție celor mai mici detalii. Spre exemplu, pliantele publicitare agățate de mânerul ușii de la intrare sau cele așezate pe preș. De obicei, când te întorci de la serviciu, le aduni, le citești, apoi le arunci.

Aruncă aspirina efervescentă în toaletă: un truc pe care puține gospodine îl cunosc

Pliantele de la ușă sunt un indiciu pentru spărgători. Dacă aceste hârtii publicitare zac câteva zile în fața ușii, înseamnă că proprietarul nu este acasă. Prin urmare, hoții vor încerca să pătrundă în locuință.

Dacă pleci în vacanță și intenționezi să lipsești mai mult timp, ar fi mai înțelept să anunți rudele apropiate sau vecinii, astfel încât să-ți poată supraveghea casa. Roagă-i să-ți ridice corespondența din cutia poștală și să adune pliantele publicitare aruncate la ușă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel