Versatilitatea acestui produs este însă trecută, deseori, cu vederea. Multe gospodine o ignoră, dar făina te poate scuti de multe neplăceri atunci când gătești sau prăjești diferite alimente.
Îți place să prăjești ouă? Ți se poate părea ciudat, dar puțină făină, adăugată în tigaia unsă cu ulei, te va scuti de o problemă frecventă Află rapid care este acest truc pe care, cu siguranță, îl vei folosi.
Pătrunjel în ulei: pregătește-l după această rețetă și ține-l mereu la îndemână
Când prăjești ouă sau orice alt aliment, te confrunți adesea cu o problemă majoră: stropii de ulei. Nu doar că murdăresc aragazul și faianța, dar te pot arde. Dar problema a dispărut. Datorită acestui mic truc, vei putea găti în liniște, fără să te temi de stropii de ulei.
Adăugând puțină făină în tigaie, când prăjești un ou, acesta se va găti corect și nu vor apărea stropii de ulei. Și asta motive întemeiate: făina absoarbe umezeala!
Procedeul este foarte simplu: adaugă un praf de făină imediat ce uleiul din tigaie s-a încins. Apoi, amestecați bine până se dizolvat. La final, poți adăuga oul. În mod ideal, acesta trebuie scos din frigider cu câteva minute înainte de a fi prăjit pentru a avea temperatura camerei și pentru a evita șocul termic în timpul gătirii.
Cum să faci 9 litri de suc din 4 portocale: o rețetă simplă, ușoară și delicioasă
Pentru a evita să te arzi cu stropii de ulei, făina este un aliat excelent, dar nu este singurul. La fel de eficientă poate fi și o altă alternativă: sarea.
Acest ingredient are, de asemenea, capacitatea de a absorbi umezeala și de a preveni stropirea cu ulei. Tot ce trebuie să faci este să pui sare pe suprafața tigăii chiar înainte de a aprinde focul.
Apoi adaugă uleiul și lasă-l să se încălzească. În cele din urmă, poți prăjiți ouăle. Datorită sării, vei putea găti fără să te expui la stropii de ulei fierbinte.
De ce sar stropii de ulei în timp ce prăjești ceva?
Uleiul și apa nu au fost niciodată un amestec bun. Principalul motiv pentru care uleiul fierbinte începe să „sară” în tigaie este că a intrat în contact cu apa. Doar o mică picătură de apă poate crește presiunea uleiului atât de mult încât bula de abur formată pocnește și sar stropi de ulei.
Pătrunjel în ulei: pregătește-l după această rețetă și ține-l mereu la îndemână
După cum știi alimentele conțin apă. Lichidul din celulele lor minuscule intră, apoi, în contact cu uleiul fierbinte, iar asta duce la apariția stropilor. Drept rezultat, picăturile de grăsime invadează aragazul și riști să te arzi.
De aceea este suficient doar să aveți o tigaie perfect uscată și mâncarea bine ștersă de apă pentru a reduce semnificativ acești stropi fierbinți de ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță