Pulpe de Pui la Tigaie, cu Ciuperci, Mazăre și Bacon
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Un prânz complet, sănătos și cu un conținut caloric redus, gătit într-un singur vas: pulpe de pui, alături de ciuperci champignon, mazăre și cuburi de bacon, peste care se presară pătrunjel proaspăt.  

Rețetă simplă

Porții: 4

Timp de preparare: 40 minute

Valori nutriționale (per porție)

Calorii: 260

Grăsimi: 13 gr

Proteine: 32 gr

Carbohidrați: 3 gr

Ingrediente pentru rețeta de pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci, mazăre și bacon

- 500-600 gr pulpe de pui Fragedo, dezosate și fără piele (se pot folosi atât pulpe superioare, cât și o combinație de pulpe superioare și inferioare)

- 2-3 linguri de ulei

- 350-400 gr ciuperci mici champignon, spălate, lăsate întregi

- 60 gr bacon, cuburi (se poate folosi și pancetta)

- 100 gr mazăre congelată

- 2 cepe albe mari, tocate mărunt

- 350 ml supă de pui

- 1 linguriță oțet (sau vin alb sec)

- 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt, tocat fin

- 1 lingură de făină

- Sare și piper, după gust

2. -imagine fara descriere- (pulpe-de-pui-la-tigaie-cu-ciuperci--mazare-si-bacon-2_94004200.jpg)

Metoda de pregătire pentru rețeta de pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci, mazăre și bacon:

Încălzește 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare, la foc mediu. Spală, curăță și șterge pulpele de pui cu niște prosoape de hârtie. Condimentează-le cu sare și piper, apoi trece-le prin făină pe ambele părți. Când uleiul s-a încins, aşează pulpele de pui în tigaie și prăjește-le fără capac, timp de 10-12 minute pe fiecare parte, până se rumenesc uniform. Recomandarea noastră este să nu ai în tigaie mai mult de 4-5 bucăți o dată, pentru a nu fi înghesuite. Când sunt bine pătrunse, pune-le deoparte, într-un vas acoperit cu un capac. În aceeași tigaie, adaugă ciupercile și bacon-ul. Prăjește-le la foc mediu, amestecând constant, până s-au înmuiat. Scoate-le din tigaie și pune-le deoparte. Le poţi pune în același vas în care sunt pulpele de pui. Într-un bol sau un vas mic aflat pe foc, dizolvă 1 cub de supă de pui în 350 ml de apă. Amestecă constant până ajunge la punctul de fierbere, apoi închide focul. Adaugă ultima lingură de ulei în tigaie și, după ce s-a încălzit, adaugă ceapa tocată mărunt. Călește-o timp de 5-6 minute. Adaugă cei 350 ml de supă de pui și oțetul, apoi lasă totul să fiarbă 1-3 minute, la foc mediu. Cu grijă, re-așază pulpele de pui, ciupercile și baconul în tigaie și lasă-le pe foc, neacoperite, cam 15 minute. Adaugă mazărea și pătrunjelul tocat.  Așteaptă 2-3 minute, apoi poți închide focul.

Ce poți folosi ca garnitură suplimentară la rețeta de pui?

Cea mai simplă garnitură este pui cu orez. Dacă ești dispus să încerci ceva mai sofisticat și mai savuros, încearcă sparanghelul în sezon (fiert sau înăbușit câteva minute, apoi stropit cu lămâie și presărat cu migdale feliate și puțin prăjite). Altă alternativă gustoasă și sănătoasă este broccoli la cuptor: florete proaspete, tăvălite prin puțin ulei și condimentate cu sare și piper, iar la final o ploaie de semințe de susan sau de floarea soarelui, trase în tigaie. O a treia opțiune este quinoa – mai ușoară, mai hrănitoare decât orezul și mult mai rapid de pregătit (este gata în maxim 7 minute, conţine 40 de calorii mai puţin la 100 gr decât orezul alb şi de 15 ori mai puţini carbohidraţi, însă vine la pachet cu dublu de proteine faţă de orez şi cu 5 gr de fibre în plus).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel