Puiu Hașotti, împotriva unei alianțe între USL și UDMR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
puiu-hasotti dc
puiu-hasotti dc

Senatorul PNL Puiu Hașotti a declarat joi că este categoric împotriva unei alianțe a USL cu UDMR la guvernare, precizând că acest lucru oricum nu se va întâmpla, deoarece alianța social-liberală va forma singură viitoarea majoritate parlamentară, potrivit Mediafax.

Ministrul Culturii nu concepe o alianță între USL și UDMR. ”Sunt categoric împotriva unei alianţe la guvernare a USL cu UDMR. Nu va fi cazul, pentru că USL va forma singură viitoarea majoritate parlamentară,” a declarat Puiu Hașotti.

Declarația ministrului Culturii vine după ce deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu a spus miercuri că o cooptare a UDMR în cadrul USL ar fi utilă. Întrebat dacă e posibilă o colaborare între Uniune și alianța social-liberală, fostul premier a opinat că această variantă nu este exclusă. ”Din punctul meu de vede da, şi cred că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă, împreună cu USL,” spune liberalul, care adaugă faptul că ”aşa cum este situaţia astăzi, de departe cea mai plauzibilă variantă este că USL va câştiga cu mult peste 50%" la parlamentare.”

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că formațiunea sa nu a re o preferință în ceea ce privește o eventuală alianță post-electorală, menționând că înainte de alegeri ”nu e bine să vinzi pielea ursului din păduri.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel