Puigdemont, acuzat de "nesupunere", poate ajunge la închisoare
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
 Carles Puigdemont
Carles Puigdemont
Parchetul General al Spaniei va declanșa săptămâna viitoare o procedură judiciară contra liderului catalan Carles Puigdemont pentru "nesupunere", a anunțat vineri seară un purtător de cuvânt al Ministerului Public spaniol.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după adoptarea de către parlamentul catalan a unei declarații de independență, transmite France Presse, citată de Agerpres.

"Parchetul va prezenta săptămâna viitoare o plângere contra lui Carles Puigdemont pentru nesupunere", infracțiune pentru care pedeapsa poate ajunge la 30 de ani de închisoare, a indicat reprezentantul Parchetului spaniol.

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluție care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine un "stat independent luând forma unei republici".

La scurt timp, Senatul de la Madrid a votat pentru a-i permite guvernului să suspende autonomia Cataloniei, o măsură fără precedent în 40 de ani de democrație. Guvernul spaniol vrea să destituie executivul regional, să controleze poliția catalană și să pună sub tutelă parlamentul regional.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel