Data publicării:
Pui cu smântână. Absolut delicios! Rețeta românească
Puiul cu smântână este unul dintre cele mai iubite preparate. Se prepară ușor, iar gustul este delicios. Iată rețeta.
Ingrediente
- pui 0,750 kg
- grăsime 0,100 kg
- smântână 0,125 kg
- făină 0,075 kg
- chimen 0,005 kg
- piper 0,001 kg
- sare 0,025 kg
Cum se prepară
Puii se porţionează, li se dă sare şi se prăjesc în jumătate de cantitatea de grăsime. După ce s-au rumenit pe ambele părţi, se scot într-un vas. În restul de grăsime se călesc făina şi chimenul, se sting cu apă caldă şi smântână şi se fierb cca. 10 minute, după care sosul se pune peste pui. Se condimentează cu sare şi piper şi se mai fierb până ce carnea de pui este bine pătrunsă. Se serveşte cu garnitura preferată.
Vezi și: Salata Tăbăcarilor. Rețeta veche gătită în comunism
Cum se păstrează corect cartofii. Așa nu se vor mai strica! Truc genial
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News