Data publicării:
Pui cu lămâie, în stil chinezesc, pentru cină. O mâncare originală și gustoasă
Carnea de pui, preparată în stil chinezesc, este incredibil de crocantă, iar sosul de lămâie completează perfect gustul.
Un alt lucru grozav este că ai nevoie doar de jumătate de oră ca să pregătești felul de mâncare, iar rezultatul este, pur și simplu, uimitor! Această mâncare este servită la pachet în China, dar îți sugerăm să o prepari acasă pentru prânz sau cină.
Cea mai bună parte a acestui fel de mâncare din carne de pui este crusta super crocantă care te va cuceri. Servește carnea de pui cu lămâie în stil asiatic cu fasole verde pentru o experiență orientală completă.
Ingrediente:
piept de pui - 1 bucată,
ouă - 2 bucăți,
sare și piper după gust,
ulei de măsline - 15 ml,
amidon de porumb - 65 grame,
făină de grâu - 30 grame,
ceapă verde - câteva fire,
lămâie - 1 bucată.
Castraveți, umpluți cu brânză feta, o gustare ușoară de primăvară
Ingrediente pentru sos:
suc de lămâie - 120 grame,
unt nesărat - 30 grame,
zahăr - 50 grame,
supă de pui - 160 ml,
sare - 2 grame,
amidon de porumb - 30 grame.
Modul de preparare
Îndepărtează întâi pielea și osul, apoi taie pieptul în două pe lungime. Folosește un cuțit foarte ascuțit și taie carnea în două pe lungime. Procedează la fel cu cealaltă jumătate de piept de pui. Pieptul de pui se taie fileuri și vei obține câte două bucăți mai subțiri din fiecare jumătate de piept de pui.
Omleta cu sparanghel, perfectă pentru a începe ziua. Încarcă-te cu energie chiar de dimineață
Amestecă ouăle cu sare și piper într-un castron adânc. Într-un alt vas amestecă amidonul de porumb cu făina. Pune puiul mai întâi în ou, apoi în amestecul de făină.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Pune fileurile de pui în tigaie și prăjește-le câte 4 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocante. Transferă carnea pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.
Cartofi umpluți cu ouă pentru un mic dejun sățios și gustos
Scurge uleiul rămas din tigaie și pune untul. După ce untul se topește, adaugă sucul de lămâie, zahărul, bulionul de pui, sarea și amidonul de porumb. Se amestecă totul bine și se fierbe până când sosul se îngroașă și devine uniform.
Taie carnea de pui fâșii subțiri și pune-le pe o farfurie. Deasupra toarnă sosul de lămâie. Carnea de pui se servește cu ceapa verde tocată și felii de lămâie. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News