PSD Vrancea: Valul inflaționist care sărăcește populația,  rezultatul proastei liberalizării a pieței energiei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
"Valul inflaționist care sărăcește populația și mușcă din puterea de cumpărare este rezultatul direct și nemijlocit al proastei liberalizării a pieței energiei, care fost făcută de ministrul PNL al Energie din Guvernul Orban. Nici facturile nu ar fi explodat și, pe cale de consecință, nici celelalte prețuri nu a fi urcat la cer, dacă nu se făcea liberalizarea pieței", recizează PSD Vrancea.

Inflația este o consecință directă a proasei liberalizări a pieței de energie din Guvernul Orban

PSD a intrat la guvernare pentru a repara aceste greșeli majore făcute de fosta guvernare. Era mai simplu să stăm în opoziție, dar dacă azi PSD nu era la guvernare, nu s-ar fi dat nici pachetul social și nici nu s-ar fi vorbit de scăderea facturilor de la 1 februarie.PSD, în mod sistematic și repetat, nu doar că atras atenția asupra nocivității profunde a măsurii liberalizări, dar a și promovat decizii/programe menite să protejeze pe cât posibil consumatorii vulnerabili și firmele românești; exemple-legea consumatorului vulnerabil, plafonare, compensare, sprijin ajutor stat atât pentru marile companii cât și pentru IMM-uri.

Dramatic este și că actualul ministrul PNL-ist al Energiei, Virgil Popescu, a ignorat total iresponsabil accesarea resurselor de miliarde de euro din Fondul de Modernizare al Uniunii Europene. Abia acum câteva zile Complexul Energetic Oltenia a depus aplicația prin care solicită finanțare de peste 800 de milioane de euro, pentru dezvoltarea de noi capacități de producție.

Vezi si: Directorul executiv al E.ON: Germania are nevoie de gaz din Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel