PSD Vrancea: PSD își asumă guvernarea într-un moment critic pentru țară
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Marcel Ciolacu, președintele PSD
Marcel Ciolacu, președintele PSD
PSD este pregătit să participe la formarea unui Guvern cu un mandat limitat, până când va fi posibilă organizarea alegerilor anticipate, cu unica misiune de a asigura stabilizarea economică, sanitară și socială a țării, precizează PSD Vrancea într-un comunicat.

În acest sens, PSD va face o propunere de premier și va prezenta clasei politice 100 de soluții pentru stabilizarea țării.

Soluțiile au rezultat în urma consultărilor cu specialiștii din domeniul medical, liderii confederațiilor sindicale, membrii importanți ai mediului de afaceri, reprezentanții sistemului de educație public și privat, precum și reprezentanții HoReCA.

Pentru PSD prioritatea în discuțiile pentru formarea unui nou guvern este realizarea unui program de guvernare pornind de la planul coerent și predictibil, acceptat la nivel social și economic realizat cu specialiștii din domeniul medical, partenerii sociali și mediul de afaceri. Abia după ce se convine asupra programului, partidele pot discuta de ministerele pe care le vor coordona.

Nu împărțim funcții în guvern, ci sarcini și responsabilități.                  

Scopul noului guvern în viziunea PSD este controlul pandemiei (prin reducerea numărului de infectări și de decese, scăderea presiunii pe sistemul de acordare a asistentei medicale, pentru toate categoriile de pacienți), redobândirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului (prin realizarea unui parteneriat real între mediul socio-economic și clasa politică, respectiv autorități publice) și susținerea nivelului de trai al românilor prin adoptarea unor măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor.

Pe scurt, implementarea unui plan coerent și predictibil, acceptat la nivel social și economic.                        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel