PSD Vrancea: Creșterea salariului minim brut, necesară pentru salariații din mediul privat
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Este absolut necesară majorarea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei, precizează  PSD Vrancea.

"În aceiași proporție, trebuie să crească și salariul minim pentru studii superioare. Întreaga majorare trebuie să se regăsească în buzunarele oamenilor, fără să fie ciuntită de vreo impozitare, deci majorarea să fie scutită de taxe și contribuții.

Astfel, simultan cu creșterea salariului minim de la 2.300 lei la 2.500 lei PSD susține ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere.

În acest fel cei peste 1,6 milioane de salariați plătiți cu salariul minim ar primi un sprijin în fața creșterilor sălbatice de prețuri ale energiei, care-și propagă efectele peste tot.

De reținut! Această majorare de salariul minim este importantă pentru angajații din sectorul privat, pentru că aici sunt cei mai mulți cu cele mai mici salarii și ei resimt cel mai dureros scumpirile din piață", este de părere PSD Vrancea într-un comunicat de presă.

Vezi și: Năsui: Politicienii vor creșterea salariului minim brut pentru a ne lua mai mulți bani din buzunar și a-și crește propriile venituri

La un salariu minim de 2300 de lei brut, angajatul primește un salariu net (în mână) de 1386 lei, iar angajatorul suportă un cost salarial total de 2352 lei (salariul complet), în anul 2021.
 
De asemenea, în prezent este în vigoare și salariul minim pentru lucrătorii cu studii superioare, de 2.350 de lei brut.  La acest nivel salarial,  remunerația netă (în mână) primită de angajat este de 1413 lei, iar costul total plătit de firmă, de 2403 lei.

Dacă salariul minim ar crește la 2500 de lei brut, atunci salariul net al angajatului ar ajunge la 1497, iar firma va plăti un cost salarial complet de 2556 de lei. Asta pe legislația curentă, fără vreun mecanism de compensare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel