Data publicării:

PSD, victorie în Maramureș. Zetea, noul șef al CJ: O premieră istorică

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: captură video Facebook @PSD Maramureș
FOTO: captură video Facebook @PSD Maramureș
PSD a câștigat preșidinția Consiliului Județean Maramureș, dar și primăria municipiului Baia Mare.

Deputatul PSD Gabriel Zetea, liderul organizației județene Maramureș, care a câștigat președinția Consiliului Județean  Maramureș, a declarat, miercuri, că reușita pe care au avut-o social-democrații la alegerile locale din 9 iunie, în care au obținut și primăria municipiului Baia Mare este o ”premieră istorică”.

”Avem, în sfârșit, câștigată în județul Maramureș, Primăria municipiului Baia Mare. O premieră istorică! De asemenea, municipiul Sighetu Marmației și cele mai multe dintre orașele Maramureșului (...) Am reușit să inversăm un trend.

Este pentru prima dată când PSD câștigă mult mai multe voturi și mult mai multă susținere și încredere în zona urbană, în municipii și orașe. Este o mare satisfacție pentru mine.

și cea mai mare satisfacție pe care o am este în municipiul Baia Mare. Pentru că pe lângă victoria importantă și istorică, pe care am avut-o, a primarului municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, este și rezultatul pe care l-am obținut și eu, personal.

Din 86 de secții de votare, în municipiul Baia Mare, eu am câștigat în 84", a declarat Gabriel Zetea, în conferința de presă, scrie Agerpres.

Totodată, deputatul Gabriel Zetea, noul președinte al CJ, a menționat că dezvoltarea județului Maramureș va fi mult mai dinamică în urma scorului electoral obținut de PSD.

"Cei mai mulți primari (n.r. mandate câștigate de PSD), ne conferă premizele unei dezvoltări corecte, absorbție de fonduri europene, precum și fonduri guvernamentale care să vină cu apetență mai mare în județul Maramureș. În ultimii patru ani de zile, județul Maramureș a rămas la coada investițiilor în regiunea de Nord-Vest.

Nu e un lucru de care să ne fie cinste ca și politicieni din toate partidele politice. Dar cei care au condus județul Maramureș în ultimii patru ani de zile ne-au dus pe ultimul loc (n.r. investiții publice). Suntem pe ultimul loc în regiunea de Nord-Vest, în ceea ce privește fondurile atrase.

Datele statistice confirmă aceste lucruri, indiferent de declarațiile care le fac cei care au condus județul (...) Am rămas în spatele unor județe ca Satu Mare și Sălaj, care sunt la jumătate ca și populație", a mai spus Gabriel Zetea.

Primarul Dăncuș, recent intrat în PSD

Primarul interimar Doru Dăncuș și-a arătat mulțumirea pentru faptul că a fost susținut de PSD, în contextul în care la scrutinul din 2020 a fost ales consilier local pe listele PNȚCD, iar ”prietenia” cu social-democrații a fost cea care a stat la baza alegerii sale ca primar.

"Prietenia a fost cea care a stat la baza acestei victorii. Dacă n-am fi fost prieteni, dacă n-aș fi avut prieteni în PSD, poate că nu aș fi candidat! Eu cred că acest lucru a contat mult în victoria pe care am obținut-o. Orice altă afiliere politică a subsemnatului ar fi însemnat o înfrângere.

Eu vreau să vă mulțumesc, dragi colegi, pentru încrederea care mi-ați acordat-o și să vă asigur că în continuare voi fi unul dintre stâlpii social-democrației în municipiul Baia Mare și în județul Maramureș, chiar dacă sunt cel mai nou coleg al vostru în PSD", a spus Doru Dăncuș.

Cătălin Cherecheș, care a trecut pe la mai multe partide, a fost primarul municipiului Baia Mare încă din 2011, iar în aprilie 2016 a fost arestat preventiv, în același an fiind ales cu 71% dinte voturi, deși era închis. 

În noiembrie 2023, Cherecheș a fost condamnat definit la 5 ani cu executare pentru luare de mită, iar interimar a devenit Dăncuș, primarul ales în 9 iunie 2024.

Citește și: BEC, noi rezultate parțiale la alegerile locale și europarlamentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel