PSD va ataca la CCR legea privind amânarea până în 2016 a plăţii drepturilor salariale pentru bugetari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta-deschidere
ponta-deschidere

PSD va ataca la Curtea la Constituţională legea referitoare la amânarea până în 2016 a plăţii drepturilor băneşti câştigate de bugetari în instanţă, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, Lia Olguţa Vasilescu.

"Plata eşalonată este firească, dar ar fi trebuit să existe un dialog între mediul social şi putere, pentru că astfel de decizii nu se pot lua în forţă, prin dictat", a afirmat Olguţa Vasilescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit senatorului PSD, în execuţia bugetară se poate observa că economiile totale făcute cu cheltuielile de personal prin toate tăierile sunt de aproximativ 2% din PIB, adică 8 miliarde lei, iar despăgubirile câştigate de bugetari în instanţă sunt tot de 8 miliarde lei.

"De fapt, marile tăieri reprezintă un deficit amânat iniţial pentru anul 2012 sau 2013 şi, iată, că mai nou până în 2016", a mai spus Olguţa Vasilescu.

De asemenea, senatorul PSD a anunţat că social-democraţii vor sesiza CCR şi în legătură cu hotărârea Parlamentului referitoare la alegerea consilierilor pentru Curtea de Conturi.

Citește și: Bugetarii îşi vor primi abia în 2016 drepturile salariale câştigate în instanţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel