PSD - PNL - USR, bătălia aruncării cu bani publici. Boc voia să dea clasă tuturor, dar vremea n-a ținut cu el
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Revelion 2022
Revelion 2022
S-a aruncat cu bani publici de Revelion 2022 în mai multe orașe din România. Primăriile au organizat, din taxele și impozitele românilor, petreceri grandioase în noaptea dintre ani.

În rândurile de mai jos, vă dăm câteva exemple de cum au gestionat primăriile din țară bugetul pentru Revelion 2022. Singurul care nu avea de gând să folosească bani publici pentru Revelion 2022 a fost Emil Boc, doar că nu vremea nu a ținut cu el, iar spectacolul cu artificii a fost anulat din cauza ceții.

PNL-iștii, cei mai economi când vine vorba de bugetul pentru Revelion 2022. Și USR a avut buget restrâns

La Arad, unde primar este Călin Bibarț (PNL) pentru prestaţiile artistice, Primăria a plătit în total 16.000 de euro, iar pentru focul de artificii 7.000 de euro. Anul acesta bugetul a fost de doar 30% din sumele din trecut.

La Craiova, acasă la Lia Olguța Vasilescu (PSD), în vederea organizării şi desfăşurării spectacolului de Revelion 2022, a fost alocat de la bugetul local 120.000 de euro.

La Revelionul 2022 organizat în Iași, Primăria condusă de Mihai Chirica, fost PSD-ist, fost PNL-ist a pus la bătaie 120.000 de euro.

Și la Constanța, unde edil este Vergil Chițac (PNL), s-a dat o sumă importantă pentru organizarea petrecerii, mai exact 100.000 de euro.

La Galați, unde primar este Ionuț-Florin Pucheanu (PSD), pentru petrecerea de Crăciun și Revelion s-a plătit 80.000 de euro.

La Timișoara, unde conduce Dominic Fritz (USR-PLUS), Revelionului 2022 s-a făcut cu 15.761 de euro.

La Oradea, unde edil este Florin Birta (PNL), Primăria a pus la bătaie pentru Revelion 15.000 de euro.

Singurul care nu avea de gând să folosească bani publici pentru Revelion 2022 a fost liberalul Emil Boc. „Voi folosi resurse din sponsorizare, să nu utilizăm bani publici”, spunea primarul, doar că, din cauza ceții, evenimentul cu foc de artificii a fost anulat la Cluj. 

La Buzău, acasă la Constantin Toma (PSD), petrecerea de Revelion a costat 150.000 de euro. Pentru spectacolul "Revelion 2018" s-au cheltuit 280.000 lei. Anul acesta s-au dat 740.000 de lei, deși este pandemie, veniturile românilor s-au redus, dar administrația locală ne-a obișnuit să bage bani - din impozitele și taxele românilor - în chermeze de acest fel.

VEZI ȘI: Revelion 2022 cu scandal la Buzău. Avrămescu, lider PNL: Cum e posibil ca din vistieria primăriei să zboare pur și simplu 150.000 euro?

Este adevărat că românii au nevoie și de astfel de momente de relaxare după atâtea restricții impuse în pandemie, dar - cu siguranță - au nevoie mai mult de străzi, școli, grădinițe și spitale, nu să umfle conturile unor cântăreți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel