PSD, PNL, UDMR, complici. Bogdan Chirieac: Nu poţi tu, PSD, să arăţi cu degetul la Virgil Popescu, câtă vreme îl ai în curte la tine pe Sorin Grindeanu
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto: Guvernul României
foto: Guvernul României
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe precizări despre o eventuală demitere a lui Virgil Popescu din funcţia de ministru al Energiei. Conform acestuia, şansele unui asemenea scenariu sunt infime. 

Întrebat dacă Virgil Popescu este de neclintit din funcţie, Bogdan Chirieac a replicat că "nu cred că domnul Virgil Popescu va fi dat afară, iar PSD nu are dreptul moral să vorbească despre aşa ceva, câtă vreme îl cară în spate pe Sorin Grindeanu. Hai să fim serioşi! 

Nu poţi tu, PSD, să arăţi cu degetul la Virgil Popescu, câtă vreme îl ai în curte la tine pe Sorin Grindeanu. Mai departe, nici cu UDMR-ul nu se poate nimic, după isprăvile de la Tuşnad ale lui Viktor Orban şi prezenţa pe post de aplaudaci a lui Kelemen Hunor şi Eduard Novak. Acolo, subiectul e mort şi îngropat. 

S-a ajuns într-o zonă de complicitate, de o parte şi de alta, în aşa fel încât nu cred că se vor debloca lucrurile". 

”Peste acea companie nu se poate trece”

"Şi dacă ar exista la un moment dat această poveste în care liberalii îl dau jos pe Popescu, social-democraţii îl dau pe Dîncu sau pe Grindeanu şi UDMR îl dă pe Novak? Există acest scenariu?", a intervenit Niels Schnecker, moderatorul emisiunii ”Cheia Zilei” de la România TV. 

"Eu nu cred. Pentru că există o mare corporaţie, un gigant din energie, care acţionează în România. Nu este românească, dar îl sprijină pe Virgil Popescu. Peste acea companie nu se poate trece. Are influenţă la Bruxelles. La Washington nu, dar la Bruxelles are. Este de neclintit!", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Stroe, după criticile lui Mihai Weber la adresa ministrului Economiei: Noi discutăm în şedinţele de coaliţie

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacţionat marţi la declaraţia social-democratului Mihai Weber, care l-a criticat pe ministrul Economiei, Virgil Popescu, în contextul preţurilor din energie, liberalul afirmând că se lucrează în acest moment cu PSD la soluţii care vor ieşi în câteva zile.

'Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituţional, faţă în faţă, în cadrul şedinţelor de coaliţie. Nu e cazul să comentăm mai mult declaraţiile colegului de la PSD, pentru că în acest moment lucrăm cu PSD la aceste soluţii care vor ieşi în câteva zile. Domnul Weber poate să viziteze site-ul ANRE, unde scrie foarte clar ce trebuie să facă această instituţie şi nu face. Nu o zicem noi, o zice legea, a spus Ionuţ Stroe. Potrivit acestuia, decizia compensării preţului la energie şi gaze a aparţinut coaliţiei, nu PNL. '

'Decizia compensării a aparţinut coaliţiei, nu PNL. Aşa cum tot coaliţiei îi va aparţine ordonanţa care urmează să reiasă din lucrul grupului interministerial. Deci cu cine se ceartă domnul Weber mai exact? Nu ştim. Noi îl sfătuim să aibă răbdare, cu siguranţă îi vor da colegii de la PSD şi dumnealui să citească draftul ordonanţei, a precizat Stroe. Acesta a mai arătat că ANRE este singura instituţie care poate concepe şi emite decizii în materie de reglementare a pieţei de energie şi de concepere sau modificare a normelor de funcţionare a pieţei. În ceea ce priveşte ANRE, chiar preşedintele PSD, domnul Ciolacu, a vorbit ieri despre prerogativele ANRE şi despre faptul că este nemulţumit de prestaţia acestei instituţii. Dar acum ANRE are ocazia de a-şi face treaba, în cadrul acestui comitet, fiind singura instituţie care poate concepe şi emite decizii în materie de reglementare a pieţei de energie şi de concepere sau modificare a normelor de funcţionare a pieţei, a adăugat Ionuţ Stroe.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel