PSD, MIȘCAREA POLITICĂ A ANULUI. Tăriceanu, DECIZIE-FULGER după ce a vorbit cu Ponta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, a anunțat ce decizie a luat, în contextul în care PSD va candida singur la alegerile parlamentare din 2020.

PSD va candida singur la alegerile parlamentare din acest an, nu va face alianţe, a declarat, recent, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu.

Liderul ALDE a fost întrebat, luni, 21 septembrie, în cadrul unui interviu acordat DC News TV, ce urmează pe scena politică în acest context. 

„Am pledat mai mult decât insistent, am pledat cu ardoare pentru realizarea unei alianțe cu PSD și Pro România, având convingerea că am fi putut obține la alegerile parlamentare cel mai mare scor. Acest lucru nu ar fi însemnat în mod automat ca președintele să dea acestei alianțe mandatul de formare al Guvernului, deci să desemneze primul-ministru, pentru că știm dorința lui Iohannis și sigur că ar fi dat mandat unui reprezentant al PNL. O astfel de alianță ar fi reprezentat o forță politică redutabilă, inclusiv în Parlament, unde nu am fi putut să fim ocoliți sau săriți”, a spus liderul ALDE.

„Acestea au fost argumentele principalele, de ordin politic. Nu am discutat în niciun fel chestiuni legate de ponderea partidelor pe listă, ca să se spună că ne-am fi împiedicat în negocieri de aceste chestiuni lumești”, a explicat Călin Popescu-Tăriceanu.

Anunț despre Ponta

„Și, totuși, decizia este cea pe care o știți, anunțată de PSD. Eu o deplâng. Nu-mi rămâne să vă spun decât că am discutat și cu Victor Ponta. Este hotărât ca împreună să găsim o formulă prin care să realizăm o opoziție solidă, puternică - chiar dacă suntem mai mici decât PSD - față de actuala putere din România, care are tendințe să monopolizeze instituțiile și pârghiile de putere”, a spus liderul ALDE. 

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, LIVE pe DC News! Interviu înainte de alegeri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel