Data publicării:

PSD: Inacceptabil ca accesul copiilor la evenimente, locuri de joacă, călătorii să fie condiționat de vaccinare

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook - Marcel Ciolacu
Facebook - Marcel Ciolacu
PSD se va opune prin toate mijloacele legale, parlamentare sau constituționale față de orice formă de condiționare sau discriminare a copiilor în funcție de existența unui certificat de vaccinare, afirmă social-democrații.

„Decizia de vaccinare anti-COVID a copiilor trebuie să fie strict o opțiune personală exprimată exclusiv cu acordul părinților, fără niciun fel de condiționare socială sau de altă natură. Eșecul Guvernului în atingerea țintelor de vaccinare anti-COVID, pe care le anunța la începutul anului, nu trebuie să devină un factor de presiune pentru vaccinarea copiilor”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Social-democrații transmit că se vor opune prin toate mijloacele legale, parlamentare sau constituționale față de orice formă de condiționare sau discriminare a copiilor în funcție de existența unui certificat de vaccinare.

„În viziunea PSD este inacceptabil ca accesul copiilor la școală, evenimente, spații închise, locuri de joacă, călătorii etc. să fie condiționat de vaccinarea anti-COVID, așa cum se întâmplă deja în cazul adulților. În acest sens, Guvernul și celelalte autorități publice trebuie să asigure o informare corectă și onestă despre vaccinarea anti-COVID a copiilor, în care să fie prezentate atât beneficiile, dar și incertitudinile existente, astfel încât fiecare părinte să poată lua o decizie în deplină cunoștință de cauză în această chestiune”, potrivit comunicatului.

Marcel Ciolacu anunță că va merge la Guvern pentru discuții despre PNRR

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va merge la Guvern pentru a discuta despre PNRR cu premierul Florin Cîțu și cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Șeful PSD va fi însoțit la discuțiile de la Palatul Victoria de parteneri sociali și de experți.

„În primul rând PNRR trebuie să fie prezentat în Parlament, nu este necesar un vot. Urmează ca eu, împreună cu partenerii sociali ai PSD și cu experții PSD să avem o întâlnire la Guvern cu prim-ministrul și cu ministrul Fondurilor Europene”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel