PSD, decizie crucială pentru USL. Când va merge cu noul Guvern în Parlament
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
agerpres_6649940
agerpres_6649940

PSD a decis, luni, în cadrul Biroului Permanent Național, să dea un ultimatum liberalilor. În cazul în care PNL nu se conformează, social-democrații au decis când vor merge cu noul Guvern în Parlament. 

Potrivit unor surse DC News, PSD a decis, în ședința de luni, că nu va lăsa răgazul anunțat de 45 de zile în cazul în care nu va cădea la pace cu PNL. Social-democrații, argumentând că nu pot să stea în instabilitate, că nu pot lăsa domenii cruciale cu miniștri interimari, vor merge în 4 martie cu noul Guvern în Parlament.

Premierul a confirmat aceste informații, la sfârșitul ședinței PSD, când a spus că "În măsura în care decizia PNL, aşa cum a fost ea anunţată de mai multe ori ca o posibilitate, va fi de a retrage din Guvern miniştrii PNL, în baza discuţiei de azi şi a mandatului politic pe care l-am primit, voi nominaliza în locul acestora tot membrii Cabinetului, confrom prevederilor constituţionale (…) BPN al PSD a decis să mergem în Parlament cu noul Guvern, marţi, 4 martie, astfel încât până pe 8 să fie instalat".

Cu toate acestea, premierul a spus că "Ne exprimăm speranța că înțelepciunea va prevala", iar "în măsura în care decizia PNL va fi de a retrage din guvern miniștrii PNL, în baza discuției de azi, voi nominaliza tot membri ai cabinetului și vom încerca, atât timp cât ne permit termenele constituționale, să găsim o formulă pentru ca guvernarea să continue ca USL".

Vezi și: Ponta, REFUZ categoric pentru PNL

Premierul Victor Ponta a anunțat încă de duminică seară eventualitatea acestei decizii, când a spus că "dacă USL nu ajunge la o înțelegere, “va exista o perioadă în  care vom găsi o soluție. Voi merge cu un Guvern în Parlament. În ziua în care colegii liberali se vor decide să vină alături de noi, voi fi de acord. Nu voi revoca niciun ministru, niciun secretar de stat, pe criteriul e de la PNL, tot timpul voi lăsa o punte pe care, dacă vor să pășească, să vină înapoi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel