PSD Constanţa, către Guvernul Orban: Permiteți DESCHIDEREA turismului cel târziu din 10-15 iunie!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Organizaţia Judeţeană PSD Constanţa critică Guvernul Orban pentru că nu a adoptat unele măsuri astfel încât activitatea de turism să se desfăşoare în condiţii 'normale' şi le cere guvernanţilor să 'se trezească' şi să permită deschiderea turismului începând cu 10 - 15 iunie, cel târziu.

'Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat, filiala Constanţa, constată că nici la acest moment nu au fost adoptate şi anunţate soluţii care să ofere atât sprijin, cât şi posibilitatea desfăşurării normale a activităţilor din turism, sector economic foarte important pentru România şi mai ales pentru judeţul Constanţa.'

'Considerăm că pentru a elimina pierderile din turism, se impune, înainte de orice, ridicarea restricţiilor de circulaţie şi călătorie pe teritoriul României. Dacă autorităţile statului bulgar au permis cetăţenilor ca, începând cu data de 13 mai, să poată efectua călătorii în scop turistic, Guvernul PNL Orban încă interzice dreptul românilor de a avea sejururi în condiţii de siguranţă, şi pe litoralul românesc al Mării Negre', reiese dintr-un comunicat de presă transmis miercuri de PSD Constanţa.

'Nu le pasă de oameni'

Conform sursei citate, turismul reprezintă un procent important din economia judeţului, iar atitudinea guvernanţilor faţă de 'această realitate' denotă faptul că 'nu le pasă de oameni'.

'Nu le pasă de cei două sute de mii de constănţeni angrenaţi în industria turismului şi nici de familiile lor. Încă nu este târziu ca Guvernul PNL să se trezească şi să permită deschiderea turismului intern începând cu cel târziu 10-15 iunie. Până atunci, prin negocieri cu specialişti în domeniu, se pot adopta măsuri realiste şi eficiente, astfel încât turiştii şi angajaţii să fie în siguranţă, cei din urmă să poată obţine un venit decent, iar patronatul din turism să nu fie obligat să îşi închidă afacerile.'

'Guvernul e obligat să consulte specialiştii, federaţiile şi asociaţiile din domeniu'

'Guvernul e obligat să consulte specialiştii, federaţiile şi asociaţiile din domeniu, singurii care au cunoştinţe practice despre această activitate. Indiferenţa faţă de soarta turismului românesc nu face altceva decât să pună umărul la creşterea economică a Greciei, Turciei şi Bulgariei, ţări care au relaxat activitatea în acest domeniu şi spre care, foarte probabil, se vor îndrepta şi turiştii din România', se arată în comunicat. PSD Constanţa subliniază că Executivul trebuie să vină urgent cu soluţii pentru redresarea activităţii turistice.

'Guvernul PNL are obligaţia pe care şi-a asumat-o prin actul de guvernare să vină urgent cu soluţii şi măsuri pentru cei implicaţi în turism, domeniu care asigură 4% - şi nu 2%, cum s-a afirmat eronat! - din Produsul Intern Brut al României. În caz contrar, să îşi asume public rolul de gropari ai acestei ramuri de tradiţie şi, implicit, căderea economică a judeţului Constanţa şi a celorlalte care depind vital de industria turismului', sunt de părere social-democraţii constănţeni, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel