Proteste violente în țara unde s-a născut Primăvara Arabă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tunisia proteste
tunisia proteste

Poliția tunisiană a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din orașul Kasserine, după ce aceștia au ieșit în stradă din cauza tăierilor bugetare, transmite Al Jazeera. 

Manifestanții și-au forțat intrarea în birourile din orașul Kasserine ale partidului ismalist de guvernare, Ennahda, dar au sfârșit prin a fi alungați de autorități cu ajutorul gazelor lacrimogene, conform AFP.

Într-o miercuri, în urmă cu exact trei ani, primul protestatar era ucis în orașul din centrul Tunisiei în timpul nașterii Primăverii Arabe, care a dus la răsturnarea veteranului conducător Zine El Abidine. Kasserine este una dintre cele mai sărace regiuni din Tunisia și a funcționat ca nucleu al protestelor din 2011.

Corespondentul Al Jazeera spune că nu au existat semne de îmbunătățire a condițiilor de trai după evenimentele din urmă cu 3 ani. "Oamenii continuă să plătească un preț foarte ridicat pentru revoluție. Rata șomajului e mare, iar condițiile sau înrăutățit", spune jurnalistul.

Speranțele de mai bine ale tinerilor tunisieni nu s-au materializat, ceea ce a dus la nemulțumiri față de noile taxe și de reducerile bugetare ale Guvernului.

Alegerile de după revoluția din 2011, prima din șirul celor care fac parte din așa-numita "Primăvară Arabă", au adus la putere partidul islamist moderat numit Ennahda. Liderii săi au privit cu îngrijorare, anul trecut, la evoluția situației din Egipt, acolo unde islamiștii reprezentați de Frăția Musulmană au fost debarcați, președintele Mohamed Morsi fiind în prezent judecat de instanțele din Cairo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel