Data actualizării:
Data publicării:

Update: Sindicaliștii din Ambulanță au renunțat la proteste și greva foamei, în urma întâlnirii cu premierul Ciolacu

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Facebook @ Blocul National Sindical
FOTO: Facebook @ Blocul National Sindical

Proteste și greva foamei în toate serviciile de ambulanță din țară. Care sunt revendicările protestatarilor.

Update:

În urma unei întâlniri cu premierul Marcel Ciolacu, liderii Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România au renunțat la greva foamei. 

Federația Națională Sindicală Ambulanța din România anunțase anterior că, în cursul serii de luni, numărul liderilor de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în greva foamei, alături de președintele FNSAR Gheorghe Chiș a ajuns la 5.

Alături de liderul național, mai protestau  Gâdiuță Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea, și Mușa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanța Olt.

Știrea inițială:

Blocul Național Sindical a anunțat că membri de sindicat ai Federației Ambulanța, federație afiliată la BNS, aflați în timpul liber, vor protesta începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, până la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță.

”Protestul lor este unul de susținere pentru cei cinci lideri de sindicat din serviciile de ambulanță care au intrat în greva foamei începând de ieri-seară, 20 noiembrie 2023. Aceștia sunt: Chiș Gheorghe președintele Federației Naționale Sindicale "Ambulanţa"din România, Gâdiuță Claudia - lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin - lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru - lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea și Mușa Daniel Constantin - lider la Sindicatul Ambulanța Olt”, a transmis BNS într-o postare făcută pe Facebook.

Potrivit BNS, ”protestele și greva foamei au loc în serviciile de ambulanță ca urmare a nerecunoașterii condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii”.

Greviștii, întâlnire de urgență cu autoritățile

Mai mult decât atât, greviștii, susținuți de protestatari din țară, ”cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul  României domnul Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, domnul Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, domnul Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona-Bucura Oprescu și ministrul Sănătății, domnul profesor univ. dr. Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să rezolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță”, se arată în comunicatul de presă al BNS.

Citește și: Rafila, negocieri cu sindicatele din DSP. ”Decizia a fost luată la nivelul Parlamentului, nu la nivelul Guvernului”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel