Data actualizării:
Data publicării:

PROTESTE masive împotriva restricțiilor. Zeci de mii de manifestanți au BLOCAT străzile - video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Argentina este pe un butoi de pulbere.

Zeci de mii de oameni protestează împotriva Guvernului, a măsurilor impuse în pandemia de Covid-19, precum și împotriva corupției și a reformei justiției din partea Executivului.

Manifestanții au scandat sloganuri, acuzându-l pe președintele de stânga, Alberto Fernández, că se comportă ca un dictator și că încalcă drepturile omului. Protestatarii atrag atenția că țara lor se confruntă cu o criză economică majoră.  Șeful PRO a pus sub semnul întrebării „starea de excepție” cu care țara se confruntă în mijlocul pandemiei și declarațiile președintelui Alberto Fernández despre apăsarea „butonului roșu” pentru a reveni la o carantină strictă, potrivit Clarin.com.

Situație economică dezastruoasă în Argentina.  Pandemia a pus capac

Monetăria națională a ajuns să importe în luna iulie bancnote pentru prima dată în ultimii cinci ani. Mai mult, şi-a sporit achiziţiile de hârtie utilizată în producţia de bancnote. De asemenea, inflația a ajuns la 40%. Argentina a fost una dintre primele state din America Latină care a instituit carantina și a decis închiderea frontierelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel