România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 24 oct, 23:06
Proteste în Polonia, după decizia privitoare la avort
Foto: Agerpres
Câteva mii de oameni au protestat în Polonia din cauza unor pachete de legi privitoare la avort.

Câteva mii de oameni au mărșăluit în orașele din Polonia, în a treia zi consecutivă de proteste împotriva interdicției aproape totale a avortului. Protestatarii au reacționat la hotărârea de joi, a celei mai înalte instanțe a Poloniei, conform căreia o lege existentă care permite avortul bebelușilor cu malformați este incompatibilă cu constituția.

Hotărârea a provocat consternare în rândul grupurilor de drepturi din Polonia și în afara țării. Unii protestatari au scandat: „Libertate, egalitate, drepturile femeilor”. Multe dintre bannere și pancarte poartă lozinci precum „rușine!” și „războiul împotriva femeilor”. De asemenea, au existat bannere cu imaginea fulgerului roșu, care a devenit un simbol al protestelor.

 

Ce au cerut protestatarii?

 

Oponenții au cerut un referendum cu privire la dreptul de a avorta fetușii malformați, iar unii au anunțat că vor bloca traficul la nivel național. Decizia înseamnă că avorturile vor fi permise numai în caz de viol, incest sau dacă există o amenințare la adresa vieții femeii. Există deja mai puțin de 2.000 de avorturi legale pe an în Polonia, iar marea majoritate au loc din cauza fetușilor malformați, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro