Proteste de amploare în SUA după moartea lui George Floyd
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Proteste de amploare au avut loc în Minessota după moartea bărbatului de culoare George Floyd. 

George Floyd, un bărbat afro-american în vârstă de 46 de ani, s-a mutat în Minessota pentru a fi ”cea mai bună variantă a lui”. A lucrat la paza unui restaurant, unde a devenit cunoscut drept acel om care-ți păzește spatele și este acolo când ai nevoie de el.

”Era un uriaș blând, nu făcea rău nimănui” a spus fratele lui George, pentru CNN. Însă, George Floyd a murit chiar în orașul în care s-a mutat pentru o viață mai bună. În timp ce se încerca arestarea lui, a fost pus la pâmânt și un polițist i-a pus genunchiul pe gât.

Filmarea care a revoltat lumea îl arată pe acesta cerând îndurare pentru că îl doare și nu poate respira, apoi a închis ochii și-n scurt timp a fost declarat mort. Ofițerul în cauză și alți trei care au participat la acțiune au fost concediați, dar sunt anchetați în libertate.

Revolta a scos oamenii în stradă, fiind și manifestări violente. Imaginile sunt traumatizante și au generat o furie mondială.

Proteste ”extrem de periculoase”, spun autoritățile

Sute de persoane au rămas pe străzile din Minneapolis, miercuri seara, la protestul pentru moartea lui George Floyd, scrie CNN

Demonstrațiile, care au început miercuri, au fost inițial pașnice, dar au devenit „extrem de periculoase”, potrivit guvernului Minnesota, Wal Wal.

"Situația de lângă Lake Street și Hiawatha din Minneapolis a evoluat într-o situație extrem de periculoasă", a spus Walz pe Twitter. "Pentru siguranța tuturor, vă rugăm să părăsiți zona și să permiteți pompierilor și paramedicilor să ajungă la fața locului."

Primarul lui Minneapolis, Jacob Frey, a cerut, miercuri, acuzații penale împotriva ofițerului de poliție care a fost văzut cu genunchiul înfipt în pământ pe gâtul lui Floyd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel