Data publicării:

Protestatarii pro-Palestina le sugerează oamenilor de pe Oxford Street să boicoteze mărcile „pro-Israel” de Crăciun

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Puma, sponsorul echipei naționale de fotbal a Israelului, brandul de modă Zara și multe alte companii au fost vizate de către protestatarii pro-Palestina ce le sugerează oamenilor de pe Oxford Street să boicoteze mărcile „pro-Israel” de Crăciun.    

Sute de demonstranți au mărșăluit din Soho Square, de-a lungul Oxford Street, Regent Street și în Carnaby Street, unde s-au adunat în fața magazinului Puma, cântând: „Închide-l”.

Compania de sport, care sponsorizează echipa națională de fotbal a Israelului, a fost inclusă pe o listă de mărci de boicotat pe pliantele care s-au înmânat la protest.

Două ramuri ale gigantului modei Zara au fost, de asemenea, vizate, protestatarii auziți scandând: „Zara, Zara, nu te poți ascunde, nu mai susține genocidul”.

La începutul acestei luni, Zara a scos un anunț în urma plângerilor că ar conține imagini asemănătoare cu imaginile din războiul Israel-Hamas.

Ambele magazine, care erau păzite de pază, și-au închis ușile

Ambele magazine, care erau păzite de pază, și-au închis ușile.

Poliția a declarat că nu au fost efectuate arestări în timpul protestului, care a fost organizat de grupul de acțiune directă Sisters Uncut, care militează împotriva violenței de gen.

Protestul a început în Piața Soho, unde demonstranții au scandat „Palestina liberă”, au fluturat steaguri palestiniene, au pus muzică și au scos fum colorat.

Pliantele distribuite de grup spuneau: „Fără Crăciun ca de obicei într-un genocid. Regatul Unit este complice.

„Nu finanțați genocidul în Palestina. Boicotați Israelul”.

Mai târziu, manifestanții au oprit traficul în timp ce mergeau pe Oxford Street.

Poliția Metropolitană a declarat într-un comunicat: „Protestul a fost un eveniment preplanificat de Sisters Uncut – da, avem o prezență polițienească acolo. Marșul s-a mutat acum de pe Oxford Street și este complet deschis. Nu au existat arestări”, susține SkyNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel