Protestatarii contra vaccinării obligatorii din Canada au blocat Ottawa. Primarul Watson: Situația a scăpat de sub control / Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
 Convoiul Libertăţii, blocaj la frontiere. Washingtonul cere Canadei să folosească 'puterile federale' (Casa Albă) / Sursă foto: Captură YouTube  Tireroaster's Garage
Convoiul Libertăţii, blocaj la frontiere. Washingtonul cere Canadei să folosească 'puterile federale' (Casa Albă) / Sursă foto: Captură YouTube Tireroaster's Garage
Participanţii la protestul împotriva vaccinării obligatorii anticoronavirus din Canada instalaţi în centrul capitalei Ottawa au depăşit numeric poliţia şi controlează situaţia, a declarat duminică primarul Jim Watson, citat de Reuters. 

UPDATE

Primarul capitalei Ottawa declară 'stare de urgenţă' din cauza manifestaţiilor împotriva măsurilor sanitare

Știrea inițială

Manifestaţia împotriva obligativităţii vaccinării care paralizează parţial capitala canadiană de zece zile are la origine mişcarea 'Convoiul libertăţii', iniţiat de camionagii. Între protestatarii care au paralizat centrul Ottawei, unii afirmă că vor dizolvarea guvernului condus de Justin Trudeau, dar sunt şi câţiva care arborează steaguri ale 'supremaţiei albe' sau naziste, menţionează Reuters.

'Situația a scăpat de sub control'

'Situaţia a scăpat complet de sub control în acest moment pentru că indivizii cu protestul sunt la manşă', a spus Watson pe un post local de radio, conform Reuters.

VIDEO

'De departe au mai mulţi oameni decât avem noi ofiţeri de poliţie', a adăugat acesta. Protestul este finanţat în parte de simpatizanţi din SUA, conform poliţiei. Un important membru al guvernului liberal a afirmat că uşurinţa cu care convoiul protestatarilor a blocat zona din jurul parlamentului şi aparenta neputinţă a poliţiei constituie o 'umilinţă naţională'.

Protestul a fost încurajat de reprezentanţi recunoscuţi ai conservatorilor canadieni, dintre care unii chiar şi-au făcut selfie-uri cu camionagiii, dar care nu au vrut să comenteze.

Sâmbătă, mii de oameni au manifestat în mai multe oraşe canadiene, inclusiv în hub-ul financiar Toronto, protestele împotriva obligativităţii vaccinării răspândindu-se în afara capitalei, mai scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Din cauza protestelor de amploare, Justin Trudeau a fugit din Ottawa și s-a ascuns într-un loc secret

Amintim faptul că Justin Trudeau, premierul Canadei, a părăsit capitala Ottawa împreună cu întreaga familie.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau și familia sa au fugit din casa lor din capitala națională, Ottawa, într-o locație secretă, în timp ce până la 50.000 de șoferi de camioane s-au adunat pentru a protesta împotriva obligativității vaccinării și a restricțiilor de coronavirus.

Sute de șoferi au condus sâmbătă cu mașini gigantice în capitala canadiană Ottawa, ca parte a unui auto-intitulat „Convoi pentru libertate”, care a început ca un protest împotriva mandatelor de vaccinare necesare pentru a trece granița în SUA (vezi imagini AICI).

Cu câteva zile mai devreme, prim-ministrul i-a numit pe camionagiii care se îndreptau spre oraș o „mică minoritate marginală”, înainte ca convoiul de sute de vehicule să crească până la 45 de mile lungime, în timp ce se îndrepta spre capitală. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel