Protest la Universitate. Manifestanții, nemulțumiți de posibilele constrângeri pentru nevaccinați / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Protest la Universitate. Manifestanții, nemulțumiți de posibilele constrângeri pentru nevaccinați / Sursă foto: Captură Facebook
Protest la Universitate. Manifestanții, nemulțumiți de posibilele constrângeri pentru nevaccinați / Sursă foto: Captură Facebook
Câteva sute de persoane protestează în fața Universității din București, în Piața 21 Decembrie 1989.

Câteva sute de manifestanți protestează în Piața 21 Decembrie din Capitală. Aceștia strigă lozinci precum: "Luptăm, luptăm, luptăm şi câştigăm!", "Libertate!", "Nu ne vaccinăm!", "Ieşiţi din case!", "Jos Guvernul!", "Jos trădătorii!", "Libertate, te iubim! Ori învingem ori murim!".

Ei au pancarte pe care se pot citi mesajele: "Nu vrem domiciliu forţat", "HoReCa liberă".

Un participant la manifestaţie i-a îndemnat pe cetăţeni să facă plângeri penale împotriva celor care îi dau afară de la serviciu dacă nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19.

"Constituţia României spune că toţi suntem egali în faţa legii. Vă informez că personal am formulat plângere la Consiliul Discriminării, urmează să depun cererile pentru afirmaţiile discriminatoare cu tentă vicleană de a vicia consimţământul populaţiei, adică de a vă înşela şi a vă minţi că, dacă nu vă vaccinaţi, nu vom avea ce căuta în mall-uri, în teatre sau în alte instituţii. (...) Asta e intimidare", a declarat una dintre protestatare.

La manifestaţie participă şi senatorul Diana Şoşoacă şi George Simion, copreşedinte al AUR. Suntem alături de românii care nu vor ca vaccinarea să fie obligatorie, a scris Simion pe Facebook, potrivit Agerpres.

Franța și Anglia: Proteste împotriva restricțiilor și a „permisului de sănătate”. Poliția a folosit gaze lacrimogene

Protestatarii anti-vaccinare și alți manifestanți împotriva restricțiilor COVID-19 și a introducerii „permisului de sănătate” din Franța s-au confruntat sâmbătă cu poliția din centrul Parisului, obligând forțele de ordine să folosească gaze lacrimogene, a raportat BTM Television.

În afară de Paris, se așteaptă să aibă loc proteste în orașe precum Marsilia, Montpellier, Nantes și Toulouse, întrucât parlamentarii francezi urmează să voteze în acest weekend un proiect de lege elaborat de guvern care vizează înființarea unui permis de sănătate și vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății, notează Reuters.

Mii de manifestanți au ieșit și pe străzile din Londra

Londonezii s-au adunat sâmbătă, 24 iulie pentru a protesta împotriva lockdown-ului COVID-19 și a vaccinării obligatorii.

O demonstrație similară a dus la lupte cu polițiști și arestări în urmă cu o săptămână, când aproape toate restricțiile coronavirusului au fost ridicate în Anglia.

În ciuda faptului că 54% din populație este complet vaccinată, Marea Britanie se confruntă în prezent cu una dintre cele mai grave creșteri ale cazurilor de coronavirus din lume, precizează Ruptly (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel