Protest împotriva certificatului verde la București. Update: Marș către Ministerul de Interne / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Protest împotriva certificatului verde la București. Manifestanții vor să ocupe strada / Sursă foto: Captură foto Facebook Cezar-Victor Năstase
Protest împotriva certificatului verde la București. Manifestanții vor să ocupe strada / Sursă foto: Captură foto Facebook Cezar-Victor Năstase
Un protest anti-restricții și anti-vaccinare obligatorie are loc la București. Oamenii nu mai vor certificatul verde și vor să ocupe Bulevardul Magheru.

Update:  Protestatarii au plecat în marș spre Ministerul Afacerilor Interne și vor să-i ceară demisia lui Raed Arafat, potrivit România TV.

Știre inițială: 

Aproximativ 300 de persoane protestează, astăzi, 29 ianuarie 2022, în Piața 21 Decembrie 1989 din București. Potrivit informațiilor de la România TV, oamenii vor să ocupe Bulevardul General Gheorghe Magheru. 

De asemenea, conform sursei citate, la manifestație au existat câteva tensiuni între unii protestatari și jandarmi.

 Proteste anti-restricții la Viena și Paris

Mii de protestatari s-au adunat la Viena sâmbătă, 29 ianuarie, pentru a demonstra împotriva restricțiilor de coronavirus și impunerea vaccinării obligatorii.

Joi, 20 ianuarie, Austria a devenit prima țară europeană care a legiferat vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, după ce majoritatea parlamentului a votat în favoarea proiectului de lege, în ciuda opoziției Partidului Libertății de dreapta.

Mandatul va începe din februarie și va exclude populația sub 19 ani, femeile însărcinate și cele cu anumite afecțiuni medicale, scrie Ruptly.

Tot azi, la Paris, vestele galbene ies în stradă pentru a demonstra împotriva restricțiilor COVID-19, inclusiv a cerințelor de vaccinare și a politicilor economice ale președintelui Emmanuel Macron.

Recent, parlamentul francez a aprobat o modificare a permisului de sănătate, transformându-l într-un „permis de vaccin” pentru cei peste 16 ani. Sistemul va exclude accesul persoanelor nevaccinate de la activități de agrement, restaurante, arene sportive, târguri și alte locații (citește mai mult AICI).

De asemenea, manifestanții protestează și față de justiția economică și fiscală și împotriva reformelor pensiilor și șomajului (vezi imaginile AICI).

BILANȚ COVID, 29 ianuarie 2022: Peste 30.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 30.168 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.556 mai puțin decât în ziua anterioară. 3.222 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 29 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.176.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 47.823 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.899.522 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 59.932 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 28.01.2022 (10:00) – 29.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 75 de decese (43 bărbați și 32 femei), dintre care 3 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, BistrițaNăsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București (citește continuarea AICI)..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel