Protest anti-restricții la Bruxelles / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O nouă manifestație anti restricții are loc la Bruxelles.

La apelul mișcării „Împreună pentru libertate”, manifestanții au ieșit din nou în stradă, la Bruxelles, pentru a protesta împotriva restricțiilor de vaccinare și de sănătate introduse de guvern în decembrie, pentru a reduce răspândirea Covid-19. Săptămâna precedentă, un miting similar s-a încheiat cu revolte și ciocniri violente între protestatari și forțele de ordine.

Protest Bruxelles, săptămâna trecută. Au fost prezenți și români. Chirieac: Oamenii au obosit! 

Săptămâna trecută, cel puţin 70 de persoane au fost arestate în timpul protestului, pentru posesie de obiecte periculoase sau interzise sau pentru deteriorarea proprietăţii, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. Se pare că au fost aproximativ 50.000 de protestatari, notează Agerpres.

”Condamn cu fermitate distrugerile şi violenţele fără sens de la manifestaţia de astăzi de la Bruxelles” a scris, pe Twitter, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, informațiile și imaginile dela Bruxelles de săptămâna trecută.

”Este evident că societatea este obosită după doi ani de pandemie. Este evident! Și avem această diferență uriașă între deciziile unor guverne, guverne curajoase care au luat decizii total nepopulare pentru a salva vieți omenești, pierzând voturi la viitoare alegeri. Adică, și-au asumat consecințele. Există guverne în Europa care au luat aceste măsuri dure, pentru a salva oamenii. Există această diferență. În plus, lumea e foarte obosită.” a explicat analistul politic, adăugând: ”Autoritățile nu au dreptul să fie obosite, dacă ești obosit, demisionezi și-ți vezi de treabă, autoritățile nu au acest drept. Noi, oamenii, da. Dânșii sunt aleșii. Nu ai dreptul să obosești, trebuie să faci ceea ce este corect pentru cei pe care-i conduci”. 

Protestatarii au strigat ”Libertate”. 

Manifestația de săptămâna trecută a fost una anunțată. Conform sursei citate, inițiativa protestului a aparținut ”Europeans United”, care, deși nu neagă pandemia de coronavirus în sine, este ”împotriva măsurilor disproporționate care încalcă drepturile omului”. La baza protestului mai stau mai multe filiale naționale ale World Wide Demonstration și peste 600 de asociații locale din toată Europa, arată Brussels Times (citește mai mult și vezi imagini AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel